Een midwinterhoornbloazer in actie. Foto: PR
Een midwinterhoornbloazer in actie. Foto: PR

Midwinterhoornwandeling in Beltrum

BELTRUM - Na een jaar van afwezigheid is het bijna zover. In samenwerking met ’t Noasman houden de Midwinterhoorn Bloazers ’t Slat hun jaarlijkse midwinterhoornwandeling op 5 december.

Ruim veertig enthousiaste midwinterhoornblazers verblijden de wandelaars met hun karakteristieke tonen door de authentieke natuur van Beltrum. Op markante punten treft men midwinterhoornblazers aan in de nabijheid van knusse en knapperende vuurkorven. Daarbij zijn de blazers bereid om uitleg te geven over de traditionele wijze van deze ambachtswerken en het boeiende verhaal achter de midwinterhoorn. Op het eindpunt is onder het genot van een winterse versnapering te zien hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt.

Starten kan vanaf ‘t Noasman tussen 08.30 en 11.00 uur en er is keuze uit drie verschillende afstanden; 5, 10 en 15 kilometer. Om de wandelaars te reguleren is het wenselijk om je vooraf in te schrijven via www.noasman.nl. Op de dag zelf kan men zich ook aanmelden, maar dan kan de wachttijd langer zijn. De kosten om deel te nemen bedragen 4,50 euro per persoon. Voor leden van de wandelbond (KWBN) zijn de kosten 3,50 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis meewandelen en het verzoek is om gepast te betalen. De deelnemers worden verzocht de richtlijnen van het RIVM te volgen. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden