Gezondheidsapps onder de aandacht in de bieb. Foto: PR
Gezondheidsapps onder de aandacht in de bieb. Foto: PR

Uitleg gezondheidsapps in bieb Eibergen

EIBERGEN - De maand november staat in de Bibliotheek Oost-Achterhoek in het teken van gezondheid. Op vier verschillende dinsdagen geeft de Bibliotheek workshops over verschillende gezondheidsprogramma’s en apps. 

Op dinsdag 23 november (14.00 uur, de Bibliotheek Eibergen) is het thema: gezondheidsapps. De bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken, maar reserveren is noodzakelijk. Reserveren is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/digitaalgezond, in één van de Berkellandse bibliotheekvestigingen of via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Het doorgaan van de activiteit is afhankelijk van de geldende coronamaatregelen. Check www.oostachterhoek.nl voor de actuele info.
Zorg en gezondheid kan men steeds meer met de computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemt men digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het minder tijd kost en de gegevens altijd bij de hand zijn.
Met de workshops maakt de deelnemer kennis met digitale zorg en leert ermee werken.

Apps
Dinsdag 23 november (aanvang 14.00 uur) kan men in de Bibliotheek Eibergen terecht voor meer informatie over gezondheidsapps. Er zijn duizenden apps die beweren je gezondheid te bevorderen. In de Apple App Store of in de Google Play Store zijn stappentellers, dieet-apps en geestelijke gezondheidsapps te vinden. Die kan men op de telefoon of tablet zetten.

De laatste workshop die nog op het programma staat is: 30 november: Apotheek.nl (14.00 uur, de Bibliotheek Eibergen).
Ook deze workshops zijn gratis. Aanmelden via www.oostachterhoek.nl/digitaalgezond, in een Berkellandse bieb of via het Servicebureau (088-0062929).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden