Het herenteam van Odival reikte tot en vierde plaats in Didam. Foto: PR
Het herenteam van Odival reikte tot en vierde plaats in Didam. Foto: PR

Odival heren team 1 vierde bij teamturnwedstrijd

Odival heren team 1 vierde bij teamturnwedstrijd

EIBERGEN/DIDAM - Het heren team 1 van gymnastiekvereniging Odival uit Eibergen heeft op zaterdag 20 november bij de tweede van de reeks van drie teamwedstrijden een vierde plaats behaald. Deze turnwedstrijd werd gehouden in Didam. Vooral Tren Meuleman kwam goed voor de dag.

Het team van Odival bestaat uit vier jonge turners van Odival. Deze jongens, Jack Bussink, Luka Caloski, Sjoerd de Groot en Tren Meuleman, komen uit in de categorie Pupil C. In dit seizoen is er ook geheel nieuwe oefenstof ontwikkeld en zijn de niveaus geherstructureerd.
Op veel toestellen ging het voor de turners van Odival beter dan in de vorige wedstrijd die heel snel volgde op de eerste krachtmeting. Er zat maar veertien dagen tussen.
In dit splinternieuwe seizoen 2021-2022 worden in dit najaar drie teamwedstrijden gehouden met teams van verschillende verenigingen uit het district Oost. De jonge turners hebben zich vanaf augustus kunnen voorbereiden op de nieuwe structuur en oefenstof. Ze hadden dus niet veel tijd om zich de nieuwe oefeningen eigen te maken. Ook het niveau is sterk omhoog gegaan. Mede daarom was de vierde plaats een fijne verrassing waar de jongens hard voor hebben gewerkt.
Heel goed werd er gepresteerd op voltige, ringen en sprong. De totaalscore was 260.05 punten, hoger dan in de vorige wedstrijd. De ringoefening van Tren Meuleman was zelfs zo goed dat hij de beste was van alle 43 turners die meededen. Op brug behaalde Tren een vierde plaats in de totaalscore.
Luka Caloski is nieuw in het team van Odival. Luka deed het erg goed en behaalde goede cijfers op sprong. Het team was erg blij om weer te kunnen turnen voor de tweede keer in dit seizoen op wedstrijdniveau. De volgende en laatste teamwedstrijd is op 18 december in Nijmegen. Alles is te volgen op de website van Odival.


www.odival.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden