<p>Prins Edo (links) en adjudant Luc, tijdens hun proclamatie 6 november jongstleden. Foto: Henri Walterbos</p>

Prins Edo (links) en adjudant Luc, tijdens hun proclamatie 6 november jongstleden. Foto: Henri Walterbos

(Henri Walterbos)

Carnaval Belhamels op de lange baan

BELTRUM - Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft carnavalsvereniging De Belhamals in Beltrum moeten besluiten een streep te zetten door de activiteiten die voor de lopende carnavalscampagne gepland waren. Met stiekem nog een beetje hoop op het eigenlijke carnavalsweekend dat dit jaar toevallig laat valt.

Door Henri Walterbos

“Zoals misschien niet geheel onverwacht hebben we helaas moeten besluiten om alle ‘grotere’ activiteiten die gepland stonden rondom de carnavalsperiode te annuleren in verband met de huidige coronamaatregelen en de onduidelijkheid voor de toekomst”, vertelt President Sander Esselink. Dit betekent dat onder meer het Frühshoppen op 23 januari en de Bonte Buutmiddag niet door zullen gaan.
“Of er rondom het carnavalsweekend, of misschien later, nog iets georganiseerd gaat worden, is nog niet duidelijk. We houden de ontwikkelingen en berichtgeving in de gaten, aldus Esselink. “Mocht er tegen de tijd dat het carnavalsweekend nadert toch iets mogelijk zijn, zullen we ons uiterste best doen om toch nog iets te organiseren in Beltrum. Voordeel kan in dit geval zijn dat carnaval vrij laat valt dit jaar, namelijk het laatste weekend van februari en dinsdag 1 maart.”

Twee jaar
De Belhamels begonnen het carnavalsseizoen nog vol goede moed. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kon nog genoten worden tijdens twee uitverkochte buutavonden, waarbij op de zaterdagavond de nieuwe hoogheden onthuld werden, prins Edo en adjudant Luc. Voor hen is het een bittere pil, weet Sander Esselink. “Uiteraard hadden we gehoopt dat het vorige prinsenpaar het enige paar zou zijn dat twee jaar achter elkaar moest regeren, maar helaas is de actualiteit anders. Nu lijken Edo en Luc op weg naar dezelfde mijlpaal. Jammer natuurlijk, ze hadden er onmundig zin an.”
“Zelf had ik bijvoorbeeld al ideeën voor mijn stukje voor de Pats Boem Show, maar die komt ook te vervallen. Die ideeën blijven nu nog even op plank liggen en rijpen verder”, zegt Esselink. “Wat in’t vat zit…maar het is nu even niet anders. We houden de moed er gewoon in.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden