<p>Enkele van de dertig kinderen in actie tijdens het knieperkes bakken in het weekend voor Kerstmis.Foto: PR</p>

Enkele van de dertig kinderen in actie tijdens het knieperkes bakken in het weekend voor Kerstmis.Foto: PR

Knieperkesactie Jeugdclub Rekken levert 3.200 euro op voor KiKa

Eerste kerstactie in deze vorm en direct een recordopbrengst

REKKEN - Niet eerder bracht de kerstactie van Jeugdclub Rekken zoveel geld op als dit jaar. Het bakken en bezorgen van duizenden knieperkes leverde maar liefst 1.600 euro op. De kerken hadden vooraf al aangegeven het opgehaalde bedrag te verdubbelen en daarom gaat er maar liefst 3.200 euro naar het goede doel van dit jaar: KiKa.

De cheque werd zondag 2 januari onthuld door recordverkoper Bram Kemink tijdens de online viering van de Top 2000-dienst in de voormalige Antoniuskerk in Rekken. Op een later moment zal een vertegenwoordiger van Kika deze in ontvangst nemen.

De kinderen van Jeugdclub Rekken hadden dit goede doel zelf uitgekozen en dat verklaart waarom er zoveel geld werd verdiend: het bakken én verkopen gebeurde met hart en ziel. De drie recordverkopers mogen niet onvermeld blijven: Bram Kemink verkocht voor 98 euro aan knieperkes, Daan Wantia voor 147 euro en Kyra Driezes voor maar liefst 162 euro. In totaal staken dertig kinderen de handen uit de mouwen.

Wat zeker niet onvermeld mag blijven is de inzet van ouders en grootouders. Heel wat van hen staken vele uren in het tijdrovende proces, maar daarmee wordt een oude traditie wel nieuw leven in geblazen. Deze activiteit werd dit jaar voor het eerst gehouden, maar het zal beslist niet de laatste keer zijn. “Vorig jaar durfden we het vanwege corona niet aan, maar nu hebben we een coronaproof alternatief gevonden voor onze jaarlijkse actie. Er werd gebakken in kleine groepjes, waar in voorgaande jaren massaal bezochte evenementen als een hightea en een stamppotbuffet werden gehouden. Hopelijk kan dat in de toekomst weer”, aldus een woordvoerder van Jeugdclub Rekken.

Zondag werd de jaarlijkse Top 2000-dienst gehouden met als thema ‘The Community of Hope’. Volgens de organisatoren kwam de oecumenische viering met vallen en opstaan tot stand: “Vanwege de coronaregels konden we vorig jaar niks en daar leek het nu ook weer op uit te draaien. Uiteindelijk is het toch gelukt, zij het online én net in het nieuwe jaar 2022. En daarbij was de opbrengst van de knieperkesactie natuurlijk de slagroom op de taart!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden