Afbeelding

Keramische tegels sterk in prijs gestegen. Ruim voldoende alternatieven zijn voorradig.

Algemeen

Keramische terrastegels zijn immens populair het laatste decennium. Door de stijgingen in gas- en grondstofprijzen de afgelopen maanden komen veel mensen van een koude kermis thuis. Waar in 2021 nog veel zogeheten ‘full body tegels’ verkocht werden, doen vanwege de prijsstijgingen dit jaar alternatieven hun intrede. Marvin Mulder van A18 Sierbestrating uit Doetinchem legt het uit: ,,Een full body tegel is een volledige keramische tegel van 3 centimeter dik. Deze zijn nog wel uit voorraad beschikbaar, maar de prijzen liggen wel hoger dan vorig jaar. Gelukkig zijn er een aantal goede alternatieven gevonden, waarbij de prijzen beduidend lager liggen. Onder andere de MBI GeoCeramica en de Cerasun-serie van Redsun bieden keramische tegels van 1 centimeter dik, muurvast verlijmd op een 3 centimeter dikke betonnen onderbouw. Hiermee behoudt de tegel zijn look van een keramische tegel, maar wel tegen betaalbare prijzen.”

In betonnen- en natuurstenen tegels en gebakken straatstenen zijn er nog meer alternatieven. Op gebakken straatstenen en betonnen tegels zijn de afgelopen twee jaar langere lever- en dus wachttijden ontstaan in de markt. Marvin Mulder van A18 Sierbestrating: ,,Sinds we begin 2021 verhuisd zijn naar de Fabrieksstraat 49 in Doetinchem hebben we meer ruimte voor voorraden. We hebben dus direct ingespeeld op de ontwikkelingen door ruim in te kopen. Hierdoor zijn bij ons beide series uit voorraad leverbaar en in sommige gevallen ligt de prijs zelfs lager dan in 2021. Geborstelde en geïmpregneerde betonnen tegels zijn daarbij ook ideaal voor betreding op blote voeten en beperken het onderhoud tot een minimum.”

De nieuwe Rembrandt
De leveranciers in sierbestrating zitten niet stil. Gedragen door de grote vraag én de prijsstijgingen worden nieuwe initiatieven gepresenteerd. Zo maakt MBI met de GeoProArte-lijn levensechte designs mogelijk. De lijn wordt gekscherend ‘de nieuwe Rembrandt’ genoemd. Een oersterke betonnen drager wordt voorzien van een hoogwaardig design bestaande uit vier series: houtlook, natuursteen, hout of industrieel. Met de onovertroffen Potection Plus factor 90 beschermlaag is het mooie design beschermd tegen alle weersomstandigheden en is het zeer eenvoudig schoon te houden. De combinatie met een gunstige prijs maakt deze serie uniek. Marvin Mulder: ,,Zo bieden we bij A18 sierbestrating allerlei betaalbare alternatieven die voorradig zijn. In onze ruim aangelegde showtuin kun je inspiratie op doen en voorzien we je graag van persoonlijk advies om tot de best passende oplossing te komen.“

A18 Sierbestrating, Fabrieksstraat 49, Doetinchem.  www.a18sierbestrating.nl

Dit artikel wordt u aangeboden A18 Sierbestrating  Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede