Kermis in Voor-Beltrum. Foto: PR

Kermis in Voor-Beltrum. Foto: PR

Kermis Voor-Beltrum van drie naar vier dagen

Algemeen

VOOR-BELTRUM - Dit jaar vindt de kermis Voor-Beltrum plaats op 30 en 31 juli en 1 en 2 augustus. Terwijl er bij de Zwarte Cross wordt gespeculeerd over een dag extra volgend jaar, heeft de kermis Voor-Beltrum er hem dit jaar al bij.

Zaterdagavond 30 juli is er een groots feest in de tent, deze avond treden de Red Hot Munks (RHCP tribute) op in de tent en als afsluiter komt DJ King Christo. Kaarten zijn voor 10 euro te verkrijgen aan de kassa.
Zondag 31 juli zijn er allerlei sportieve activiteiten in de ochtend, waaronder het 4x4 volleybaltoernooi en een voetbaltoernooi. Speciaal voor de kinderen zijn er ook activiteiten, waaronder een penaltytoernooi, springkussen, knutselen, schminken en een mini-kraan. Ook staan de botsauto’s er weer en is er voor de allerkleinsten een draaimolen. Zoals elk jaar kan er tussen 12.00 en 13.00 uur gestart worden met een fietssterrit of toertocht door de mooie omgeving. Opgave hiervoor is niet nodig, iedereen is welkom.

Op maandag 1 augustus zullen de buurtspelen weer gehouden worden, met als thema dit jaar: ‘verbouw Halfweg’. Een passend en actueel thema met de verbouw van Halfweg in aantocht. Alle spellen zullen in het teken staan van dit onderwerp. Nieuw dit jaar is het koffieconcert op de maandagochtend, vanaf 11.00 uur in de tent. Dit concert is voor degenen die niet meedoen aan de zeskamp. Kermis is voor alle leeftijden, dus een speciale ochtend voor de ‘rijpere jeugd’. De muziek zal worden verzorgd door Stadlfreunde, een Tiroler/Schlagerband. De tent is deze kermis ook ingericht met een speciaal verhoogd plekje, waardoor iedereen het podium goed kan zien. En ook toegankelijk voor mindervaliden. Een ouderwetse kermistompouce zal niet ontbreken. Om jong en oud weer samen te brengen, zal het laatste zeskampspel van de buurtspelen die maandagmiddag in de tent worden gespeeld.
Dag 4, de dinsdag, is de dag van het vogelschieten en het vogelgooien. Eerst is er een gezamenlijk ontbijt in de tent om 10.00 uur. Een smakelijk begin van de dag met een goede ondergrond voor het vogelschieten en -gooien. Wie zullen er dit jaar mogen regeren over het Voor-Beltrumse land? Nadat het koningspaar bekend is, is er in de tent een feest met muziek van The Green Monkeys en als afsluiter zullen de Gekke Boys nog komen optreden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede