Sinterklaas kijkt uit naar de intocht in Neede. Foto: PR
Sinterklaas kijkt uit naar de intocht in Neede. Foto: PR

Sinterklaasintocht met speurtocht in Neede

Algemeen

NEEDE - Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer naar Neede. Na het succes van de Sint-Walk-Trough van vorig jaar, heeft de intocht dit jaar een wat persoonlijker vorm gekregen.

Om 14.30 uur wachten de Pieten op het Vlearmoesplein met smart op alle Needse kinderen, om in een optocht, samen met burgemeester Van Oostrum van gemeente Berkelland, naar Sinterklaas te gaan. Om te weten naar welke locatie de optocht leidt, is in het centrum een speurtocht uitgezet waarbij letters moeten worden gevonden die vanaf 1 november in de winkeletalages zijn opgehangen. Deze letters vormen samen de aankomstlocatie van de Sint.

Op deze locatie vindt de officiële ontvangst plaats en krijgen alle kinderen ruim de gelegenheid om de Sint een handje te geven en samen met hem en de Pieten op de foto te gaan en/of deel te nemen aan het hier georganiseerde feestprogramma. Het gehele programma zal tot circa 16.30 uur duren.

De Needse Ondernemers nodigen alle Needse kinderen van harte uit om Sint en zijn Pieten ook dit jaar weer een warm welkom te heten. 

Prijzen
Deelnameformulieren voor de letterspeurtocht worden verspreid via de basisscholen en het Kinderdagverblijf. Ingevulde formulieren kunnen op 12 november bij de Pieten op het Vlearmoesplein worden ingeleverd. Onder de juiste antwoorden worden drie prijzen verloot. Net als vorig jaar is er ook nu weer een kleurwedstrijd. Ook deze worden verspreid via de basisscholen en het kinderdagverblijf. De platen kunnen tot en met 26 november worden ingeleverd in één van de rode Sint-brievenbussen in het centrum. De drie mooist ingekleurde platen winnen een prijs.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant