Gabrielle Westra geeft een bijzondere workshop portretschilderen. Foto: PR
Gabrielle Westra geeft een bijzondere workshop portretschilderen. Foto: PR

Bijzondere workshop Portretschilderen bij KunstKring

Cultuur

RUURLO – Op zaterdag 18 juni geeft Gabriëlle Westra uit Heerenveen een bijzondere workshop Portretschilderen bij de KunstKring in Ruurlo. De workshop begint om 9.00 en duurt tot 16.30 uur. De workshop is bedoeld voor gevorderde portretschilders.

Gabriëlle Westra uit Heerenveen is een van de ruim zestig deelnemers aan de expositie van Portretkunst Good Looking in Ruurlo. Deze bijzondere tentoonstelling is van 14 mei tot en met 25 juni te bezichtigen in galerie De Smidse en in de Dorpskerk in Ruurlo. Gabriëlles schilderij is in de Dorpskerk te bewonderen. Tussen de middag leidt de kunstenares de cursisten rond door de expositie. Gabriëlle heeft er veel zin in om in Ruurlo bij de KunstKring een workshop te geven en haar grote kennis op het gebied van portretschilderen te delen. Omgekeerd vinden ongetwijfeld veel portretschilders uit Berkelland het een grote eer om van haar les te krijgen. Het spreekt vanzelf dat de groep niet al te groot kan zijn. Gabriëlle wil graag iedereen voldoende aandacht kunnen geven. Gabriëlle Westra, schildert en tekent al sinds ze zich kan herinneren. Ze portretteert mensen uit haar dagelijkse omgeving die ze zorgvuldig gestalte geeft in haar schilderijen. De emotie die uit de gezichten en de houding van de figuur spreekt, vertelt haar verhaal. Die emotie geeft ze in zo’n eerlijke voorzichtigheid weer dat er kwetsbare pure echtheid zichtbaar is. Haar schilderstijl wordt gekenmerkt door haar heldere keuzes.

Ze is in 2015 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Om haar opleiding verder aan te vullen, ging ze ook naar de Academie of Art in Florence. Niet lang na haar afstuderen werd haar werk opgenomen in het boek Realisme 2015/16 en Realisme III/IV. In het begin van 2016 maakte ze haar beursdebuut op de Realisme beurs, de beurs voor hedendaagse figuratie en Art Breda. In 2017 is Gabriëlle genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs en is haar zelfportret geselecteerd voor het Nederlandse Weekend van het Portret 2018.

De workshop kost inclusief lunch met broodjesbuffet, rondleiding en glossy catalogus 70 euro. Aanmelden kan via www.kunstkringruurlo.nl/cursussen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede