De Grolse Hofzangers in de startblokken voor de viering van het 40-jarig bestaan. Foto: PR
De Grolse Hofzangers in de startblokken voor de viering van het 40-jarig bestaan. Foto: PR PR

De Grolse Hofzangers vieren het 40-jarig bestaan

Cultuur

De Grolse Hofzangers vieren het 40-jarig bestaan met jubileumshow

GROENLO - De in de gehele regio populaire zanggroep De Grolse Hofzangers uit Groenlo bestaat veertig jaar. Een jubileum dat gevierd gaat worden op zondag 3 juli aanstaande met een gevarieerde show in SCC De Mattelier in Groenlo. Naast het koor zelf wordt aan het jubileumprogramma met de titel ‘Door de jaren heen!’ medewerking verleend door de uit Groenlo afkomstige volkszanger Stefan Mondial, alsmede het duo Joost & Martijn. 

Door Theo Huijskes

Zangers uit Eibergen en Neede
Vanaf de oprichting in 1982 heeft het koor bestaan uit zangers uit niet alleen Groenlo zelf, maar ook uit omliggende plaatsen, zoals Eibergen en Neede. De laatste jaren wordt er op iedere maandagavond gerepeteerd in Café Halfweg in Voor-Beltrum. Namens het koor zijn het zanger Jan Pelle en muzikaal leidster Jolanda ten Elshof, die laten weten dat het hier gaat om een hechte zanggroep. “De opkomst is praktisch altijd honderd procent. Men wil er gewoon altijd bij zijn, of het nu om een uitvoering, repetitie, bespreking of wat dan ook gaat. Wij zijn een hechte eenheid. Wel hebben wij door de jaren heen ook waardevolle krachten als gevolg van ziekte en overlijden verloren. Zoals Grollenaar Bertus Broens. Hij heeft, en dan met name wat betreft het schrijven van teksten, erg veel voor het koor betekend. Hij wordt nog steeds gezien als het boegbeeld van het koor.”

Reputatie opgebouwd met Früh- en Spätschoppen
De Grolse Hofzangers hebben een grote reputatie opgebouwd met het zogenaamde Frühschoppen, in een later stadium omgedoopt in Spätschoppen. Daarnaast heeft men in de afgelopen veertig jaar een negental succesvolle cd’s opgenomen. In het verlengde daarvan blikt het koor nog altijd met een voldaan gevoel terug op de in de jaren negentig van de vorige eeuw gepresenteerde eerste cd met de titel ‘Geet de Zunne’. Deze cd werd destijds opgedragen aan de burgemeester van de gemeente Groenlo, Corrie (van Zon) Langelaar. “Maar terugkijkende op een periode veertig jaar, kunnen wij vaststellen dat het allemaal succesvolle producties waren en nog steeds zijn. In navolging van alle behaalde successen nodigen wij belangstellenden uit om op zondag 3 juli bij onze jubileumparty aanwezig te zijn.”


www.degrolsehofzangers.nl

(apart kader)

Toegangskaarten (slechts € 3,50 per stuk) kunnen worden besteld bij SCC De Mattelier via de site www.demattelier.nl, via de mail ghz40jaar@outlook.com of telefonisch: 0545-472 417.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede