Rocco Ostermann vertelt en zingt op festival Een Nieuwe Tijd!. Foto: Frank Vinkenvleugel
Rocco Ostermann vertelt en zingt op festival Een Nieuwe Tijd!. Foto: Frank Vinkenvleugel Frank Vinkenvleugel

Festival Een Nieuwe Tijd!

Cultuur

‘Brug van verleden naar toekomst’

ULFT - Jong en oud(er), álle Achterhoekers zijn op 1 juli van 14.00 tot 20.00 uur van harte welkom bij het feestelijke wederopbouwfestival Een Nieuwe Tijd!, in de SSP-hal aan de DRU-Laan 2 in Ulft. Opa’s, oma’s, vaders en moeders kunnen met hun (klein)kinderen genieten van een festival waar verleden, heden én toekomst samenkomen.

Interessante lezingen, onder meer van schrijfster Annegreet van Bergen die de Achterhoekse bestseller ‘Noo kriege wi-j ’t baeter’ schreef over het Achterhoekse naoorlogse leven. Een rondleiding over het DRU-industriepark, een vintagemarkt en kledingruilbeurs (kleding meenemen dus!).
Rocco Ostermann
Naoorlogse live muziek door singer-songwriter Rocco Ostermann en de band Rumblin’ Rat Rods staan op het programma. Plus een flinke portie vermaak met oudhollandse spelletjes, een wederopbouwquiz en lekker eten en drinken. Dat en nog véél meer, is te beleven bij het festival Een Nieuwe Tijd!.

Wederopbouwverhalen delen
De verhalen over en de tijdgeest van de jaren 1945-1960 stonden centraal tijdens Een Nieuwe Tijd! Ook op 1 juli kunnen bezoekers hun hart ophalen. Veel opa’s en oma’s hebben die tijd natuurlijk meegemaakt en kunnen hun (klein)kinderen er alles over laten horen en zien tijdens het festival.

Oldtimers en solexen
Wat te denken van de collectie oldtimers en solexen die te bekijken zijn én de nieuwe elektrische Brekr; bezoekers kunnen ermee op op de foto. Klapstuk van Een Nieuwe Tijd! is de SRV-wagen die afgelopen periode door alle samenwerkende Achterhoekse gemeenten reed. Die staat ook op het festivalterrein op 1 juli. De wagen is omgebouwd tot interactief minimuseum met een escaperoom, waarin bijzondere spullen en verhalen uit de wederopbouwtijd worden verbonden met de duurzaamheidsvraagstukken van nu. Informatief én spannend!

Bijzonder wederopbouwproject
Het festival Een Nieuwe Tijd! sluit een bijzonder samenwerkingsproject af. Elf Achterhoekse gemeenten brachten samen het erfgoed van de wederopbouwperiode op allerlei manieren onder de aandacht. Zo is veel meer kennis over en waardering ontstaan voor die tijd. Daarmee kunnen we ons voordeel doen in de aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken die nu spelen, zoals de woningnood, schaarste van materiaal en de overgang naar duurzame energie.

Groen
Er wordt op 1 juli ook een brug naar de toekomst gemaakt. Bezoekers krijgen allerlei tips over het groener maken van hun omgeving. Denk aan het vervangen van tegels in de tuin door planten, of het verduurzamen van een monument. Winterswijk Duurzaam geeft een lezing en Wouter van Eck vertelt over de nut en noodzaak van voedselbossen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede