Bijzondere erkenning voor winnares van de Good Looking Publieksprijs, Roos van der Vliet. Foto: PR
Bijzondere erkenning voor winnares van de Good Looking Publieksprijs, Roos van der Vliet. Foto: PR

Roos van der Vliet wint met ‘Lila’ Good Looking Publieksprijs

Cultuur

RUURLO – ‘Lila’, het werk van portretschilder Roos van der Vliet, kreeg de meeste stemmen van het Good Looking-publiek. Daarmee werd Van der Vliet de winnaar van  de publieksprijs.

Tijdens de expositie Good Looking in Ruurlo konden de bezoekers kiezen uit totaal 68 portretten, te weten 55 schilderijen en 13 beelden. Welk portret sprak het meeste aan? Velen maakten van de gelegenheid gebruik om hun voorkeur uit te spreken. Portretschilder Roos van der Vliet kreeg de meeste stemmen. Zij was duidelijk blij met deze erkenning.

Zaterdag 25 juni, op de laatste dag van Good Looking, werd bekend dat meer dan 800 bezoekers hun stem uitbrachten. Daarmee kreeg het portret ‘Lila’ van portretkunstenaar Roos van der Vliet de meeste stemmen. Zij werd beloond met een verwenarrangement in Hampshire Hotel Avenarius en wordt dus nog een keer terugverwacht in Ruurlo. Zij zei ernaar uit te zien om een paar dagen te genieten van wat de Achterhoek te bieden heeft.

 De kwaliteit van de expositie was hoog. De in Ruurlo geëxposeerde portretten werden door een gekwalificeerde  jury geselecteerd uit totaal meer dan 1.250 inzendingen. Die werden genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs en waren in de afgelopen zes weken te zien tijdens de expositie Good Looking – portretkunst in Ruurlo. De bezoekers van de expositie mochten dus kiezen uit portretten die eigenlijk allemaal wel hun stem waard waren.

Het winnen van de Good Looking Publieksrijs mag de kunstenaar daarom zien als een heel bijzondere erkenning.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede