De nieuwe Needse Jamkoningin Stephanie Geldof springt uit de verrassingsdoos; (vlnr) voorzitter Ronnie Konniger, Stephanie Geldof en ex-Jamkoningin Mireille ter Haar. Foto: Rob Weeber
De nieuwe Needse Jamkoningin Stephanie Geldof springt uit de verrassingsdoos; (vlnr) voorzitter Ronnie Konniger, Stephanie Geldof en ex-Jamkoningin Mireille ter Haar. Foto: Rob Weeber

Nieuwe Jamkoningin afkomstig uit België

Cultuur

NEEDE – Voor de tweede keer in de geschiedenis verkoos de Nationale Jammarkt een van oorsprong buitenlandse tot Jamkoningin. Dit keer was het de beurt aan de Belgische Stephanie Geldof, 39 jaar. Zij is de 27ste Jamkoningin sinds de start van de Jammarkt en de opvolger van de in 2019 gekozen Mireille ter Haar.

Door Rob Weeber

In zijn openingswoord liet Stichting Nationale Jammarkt Neede voorzitter Ronnie Konniger weten, verheugd te zijn over de keuze van Stephanie. Zij is de tweede buitenlandse Jamkoningin, geboren in Izegem, België. De eerste buitenlandse uitverkiezing was in 2010. Dat werd Anna-Karin Baez-Quiterio, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. In totaal mocht de markt zich dit jaar prijzen met zo’n zeventig jam-gerelateerde kramen. Daaronder waren ook deelnemers uit België.

Geldof wisselt dit jaar Mireille ter Haar af, de enige Jamkoningin die, als gevolg van de coronapandemie, langer dan 1 jaar het ‘ambt’ heeft uitgeoefend. Ter Haar hoopte naar eigen zeggen dat haar opvolgster net zo trots zou zijn als zij tijdens haar koninginnentijd. Geldof zelf was zeer verrast toen zij werd gevraagd, maar vond het ook een grote eer. Zij is in Neede geen onbekende. Niet alleen woont ze er al 17 jaar, maar ook was ze tussen 2010 en 2021 basisschoolleerkracht op de Alfrinkschool. Bij haar presentatie kreeg de nieuwe Jamkoningin een waardecheque van 100 euro, bloemen, een sportabonnement bij Sportcentrum De Gaard en een foto van zichzelf, genomen bij Huize de Kamp. Haar eerste officiële optreden is tijdens de ouderenmiddag op de SEN zomerfeesten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede