Illustrator Tirza Beekhuis komt op de eerste dag van de Kinderboekenweek naar Eibergen. Foto: PR
Illustrator Tirza Beekhuis komt op de eerste dag van de Kinderboekenweek naar Eibergen. Foto: PR

Kinderboeken en pompoenen in De Kruidenhof

Cultuur

EIBERGEN - Kruidenhof te Mallum in Eibergen heeft dit seizoen nog twee activiteiten op het programma staan voor kinderen. In samenwerking met boekhandel Gellekink uit Eibergen komt in het kader van de kinderboekenweek illustrator Tirza Beekhuis op woensdag 5 oktober naar de tuin. 

Zij heeft diverse kinderboeken geïllustreerd; één ervan is ‘Ever wil samen spelen’. Aan de hand van dit boek geeft Beekhuis tweemaal een workshop van een uur voor kinderen van groep 1 tot en met 6. Het is een boek over vooroordelen en het maken van nieuwe vrienden. Wat begint met een moddergevecht eindigt in een modderfeest.
Beekhuis vertelt uit het boek en gaat, afhankelijk van de leeftijd, dieper of minder diep in op dit onderwerp. Daarna gaan de kinderen zelf tekenen en krijgen ze veel tekentips van Tirza.
De eerste workshop is om 14.00 uur, de tweede begint om 15.00 uur. Per uur kunnen er maximaal 15 kinderen meedoen. Zij worden ingedeeld in volgorde van aanmelding.
Voorafgaand aan de tekenworkshop kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar op zondag 2 oktober meedoen aan een pompoenworkshop. Ze gaan een pompoen uithollen en uitsnijden zodat er een waxinelichtje in kan. Met het uitgesneden vruchtvlees maken ze samen een lekkere pompoensoep. Deze activiteit begint om 13.30 uur en ook hier kunnen maximaal 15 kinderen meedoen.
Opgave is voor beide activiteiten noodzakelijk en kan via kruidenhofmallum@gmail.com met vermelding van leeftijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant