Afbeelding

Peter en de Wolf in ’t Plat in ‘t Spieker

Cultuur

EIBERGEN - Op zondag 9 oktober is er een bijzondere voorstelling in het Spieker in Eibergen. Culturije organiseert in samenwerking met ECAL en Cultuur en Erfgoedpact een uitvoering van het muzikale sprookje Peter en de Wolf van Prokofjev.

De voorstelling is een cadeautje van Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers voor alle Achterhoekse schoolkinderen die plezier hebben in het dialect en die misschien ook al de dialect les van het onderwijsproject Wiesneus hebben gevolgd.
In deze voorstelling maken kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar op een leuke ongedwongen speelse manier kennis met zowel dialect als ook met klassieke muziek. Het verhaal wordt verteld in het Achterhoeks door Henk Muileman uit Almen.
Het orkest is gevormd door de Haarlose dirigent en hoboïst Ira Wunnekink. Ze heeft een ensemble gevormd bestaande uit leerlingen, oud-leerlingen en docenten van het Segnocollectief en muzikanten uit Berkelland, Oost-Gelre, Vorden, Winterswijk en Twente. Na de voorstelling kunnen de kinderen en andere belangstellenden de instrumenten die in het sprookje voorkomen uit proberen in de foyer. Docenten van het Segnocollectief zullen aanwezig zijn om uitleg te geven.

De voorstelling begint om 14.30 uur en is gratis voor iedereen toegankelijk. Ook ouders en opa’s en oma’s zijn natuurlijk van harte welkom. Reserveren van de kaarten kan op de website van het theater.

www.theaterspieker.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede