Toneelvereniging De Eendracht uit Gelselaar speelt M’n stekjes, m’n plantjes. Foto: PR
Toneelvereniging De Eendracht uit Gelselaar speelt M’n stekjes, m’n plantjes. Foto: PR

Comeback De Eendracht met familie Vlokkie in M’n stekjes, m’n plantjes

Cultuur

Toneelvereniging eindelijk weer op de planken

GELSELAAR – Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat er een uitvoering was van De Eendracht. De toneelvereniging uit Gelselaar was in de coronaperiode meerdere malen aan het repeteren voor een stuk, maar telkens kon de uitvoering niet doorgaan. Gelukkig lijkt het er nu op dat er op 5 en 12 november wel gespeeld kan worden en dat Gelselaar en omgeving zich kan gaan opmaken voor een ouderwets gezellig avondje toneel. 

Dit keer brengt de Eendracht een stuk van Peter Damen. De bezoekers kunnen de lachspieren flink trainen deze avond, want diverse scenes in M’n stekjes, m’n plantjes leiden tot hilarische taferelen. De Eendracht neemt het publiek mee naar het wel en wee van de familie Vlokkie. In huize Vlokkie zijn er financiële problemen en daar worden creatieve oplossingen voor gevonden. Zo wordt de kelder ingericht als hennepkwekerij en wordt er een webcamlijn opgezet. Deze noodgedwongen manieren van bijverdienen leveren de nodige hectiek op. Helemaal wanneer oma op bezoek komt. Dit kan natuurlijk niet lang goed gaan en zoals je al zou verwachten staat binnen de kortste keren ook de politie op de stoep.

Drie keer
M’n stekjes, m’n plantjes wordt door De Eendracht drie keer opgevoerd bij Café Florijn in Gelselaar. Op de zaterdagavonden 5 en 12 november vanaf 20.00 uur en op zaterdag 12 november ook nog eens om 14.30 uur. Kaarten zijn vanaf nu in de voorverkoop verkrijgbaar voor 7 euro bij Café Florijn. Telefonisch reserveren is mogelijk via tel. 0545-481283. Kaarten zijn tijdens de uitvoeringen zelf voor 8 euro verkrijgbaar aan de kassa.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede