Stichting Evolution brengt de voorstelling Brief. Foto: Tesselhof Media

 Stichting Evolution brengt de voorstelling Brief. Foto: Tesselhof Media

Tesselhof Media

Evolutio brengt theatrale dansvoorstelling Brief

Cultuur

Springplank voor talentvolle dansers en jonge choreografen

EIBERGEN/NEEDE - Stichting Evolutio brengt dit najaar een geheel nieuwe theatrale dansvoorstelling naar Theater de Storm in Winterswijk. Op vrijdag 25 en zondag 26 november nemen danstalenten uit Oost-Nederland, waaronder dansers en choreografen uit Eibergen en Neede, het publiek in de voorstelling ‘Brief’ mee in een terugblik op het leven. Zou je als je alles over kon doen dezelfde keuzes maken?

Dagelijks maken mensen zo’n 35.000 keuzes. Van onbeduidende besluiten tot levensbepalende beslissingen. ‘Zou je dezelfde persoon zijn in andere omstandigheden?’ ‘En ben je tevreden met de persoon die je bent geworden?’ Dat soort vragen worden beantwoord in de verhalende dansvoorstelling van choreografen en initiatiefnemers Lidy Toebes-Hungerink en Tim Aafjes.

De danstalenten nemen het publiek mee in een voorstelling met verschillende dansstijlen. Denk aan urban en hiphop, maar ook klassiek ballet en moderne dans. Van energiek tot verstilling, van spektakel tot bezinning; in een bijzondere fusie van dansstijlen nemen de dansers het publiek mee door een leven met pesterijen, onzekerheid, depressie en eenzaamheid, maar ook een leven gevuld met plezier, vriendschap en liefde.

Talentontwikkeling
Stichting Evolutio is een regionaal dansgezelschap bestaande uit talentvolle dansers met professionele ambities. Jong danstalent krijgt dankzij Evolutio de mogelijkheid om zich in de regio verder te ontwikkelen. Veel dansers die de afgelopen jaren deel uitmaakten van Evolutio zijn inmiddels professioneel met het dansvak bezig.

De gastchoreografen die Lidy en Tim ondersteunen deze productie zijn Fleur Swienink (danser bij RTL-programma’s als The Masked Singer en De Enige Echte), Manou te Voortwis, Femke Rijks, Romy Houwers, Kimberley Meijer, Hellen Schieven en Charlaine Dollekamp.

Tickets
Tickets voor de voorstelling van zaterdag 26 november kosten 22,50 euro en zijn verkrijgbaar via theaterdestorm.nl. De voorstelling op vrijdag 25 november is een besloten scholenvoorstelling. Aanmelden als school kan via stichtingevolutio@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant