De cast van 'the Wiz' is klaar voor de musicalshows op 12 en 13 november aanstaande. Foto: Kyra Broshuis

De cast van 'the Wiz' is klaar voor de musicalshows op 12 en 13 november aanstaande. Foto: Kyra Broshuis

Vakdocenten en leerlingen kijken uit naar musicalshow

Cultuur

‘We hebben er heel hard aan gewerkt’

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Alles moet kloppen; de dans, de zang, het acteren maar ook alles er omheen. Het is tot in de puntjes verzorgd. “Kleding, schmink en het decor zijn ook ontzettend belangrijk. We werken uitsluitend met professionals die begrijpen wat we voor ogen hebben”, zegt Anne Harbers, oprichter/zakelijk leider en vakdocent drama bij de Musicalfabriek.

Al bijna een jaar zijn de kinderen aan het repeteren. “Het gaat supergoed”, vertelt Brenda Oesterholt-Bénard (31) uit Groenlo. Zij is pedagoog en coach en heeft een passie voor toneel en kinderen. “Hier komt dat heel mooi samen. Met mijn toneelervaring leer ik de kinderen hoe ze het best tot hun recht komen op het podium.” Naast Brenda is ook vakdocent Rosan Sessink (25) betrokken bij de lessen. Rosan studeerde aan het conservatorium in Enschede, zingt in de band Lead en is nu bezig met een opleiding tot docent muziek. “Ik geef zangles en dat doe ik ook hier bij de Musicalfabriek. Ik woon in Overdinkel maar rij met plezier naar Groenlo om deze kinderen les te kunnen geven.”

Passie
Harbers (54), die zelf de theaterschool heeft gedaan en communicatie studeerde, is trainer en trainingsacteur. Ze vertelt dat iedereen zijn of haar eigen taak heeft. “Wij werken met professionals en dat betaalt zich uit. We willen een perfecte musicalshow neerzetten en hebben bijvoorbeeld ook voor het decor een kunstenares ingeschakeld. We hebben onze ideeën met haar besproken en de tekeningen die zij vervolgens maakte, komen helemaal overeen met hoe wij het voor ogen hebben.” Van de Musicalfabriek hebben enkele kinderen al meegedaan aan landelijke tv-shows. “Deze kinderen hebben echt talent. Het is voor onze leerlingen ook meer dan enkel een hobby; het is een passie. We zien ze groeien in het vak en we horen ook van de ouders terug dat de kinderen zoveel meer zelfvertrouwen krijgen.”

Zenuwachtig
Eén van die talenten is Fenna Klein Zeggelink (11) uit Groenlo. Zij speelt de rol van Sadista. “Al vanaf het eerste begin ben ik lid van de Musicalfabriek. Ik zit ook nog op dans- en zangles en ik ben echt gek op musicals, ik wil hier echt mee verder. Mijn grote voorbeeld? Milly Bobby Brown, zij is onder meer bekend van Stranger Things.” Collega-acteur Stan Lammers (10) uit Eibergen is de enige jongen maar vindt dat absoluut geen probleem. “Oh nee hoor, ik vind het eigenlijk wel prima! Ik ben nu ruim een jaar bij de Musicalfabriek en kijk enorm uit naar onze optredens. Of ik dan zenuwachtig ben? Ja, net ervoor wel maar als ik eenmaal de eerste stap op het podium zet, is het ook weg.”

De docenten en de leerlingen roepen iedereen op om vooral te komen kijken. “We hebben er heel hard aan gewerkt en we dansen echt goed”, zegt Fenna. “We dragen ook prachtige kostuums”, voegt Stan er aan toe. De uitvoering van musical ‘The Wiz’ is op zaterdag 12 november (18.00 uur) en zondag 13 november (15.00 uur) bij de Mattelier in Groenlo. 

Kaarten zijn te koop via www.demattelier.nl of via www.musicalfabriekgroenlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant