Herman Schiphorst en Henk Sieben (r.) op de plek waar de Boekenmarkt op zaterdag 12 augustus wordt gehouden. Foto: PR
Herman Schiphorst en Henk Sieben (r.) op de plek waar de Boekenmarkt op zaterdag 12 augustus wordt gehouden. Foto: PR

Boekenmarkt Haaksbergen met ruim 45 kramen

Cultuur

HAAKSBERGEN – De boekenmarkt is dit jaar op zaterdag 12 augustus vanaf 10.00 op het marktplein in Haaksbergen. 

De boekenmarkt in Haaksbergen is terug van weggeweest. ‘Na corona’ hebben drie boekenliefhebbers, Thilde Molenveld, Henk Sieben en Herman Schiphorst, de koppen bij elkaar gestoken om een Boekenmarkt te organiseren. De standhouders komen dit jaar uit Twente, rest van Overijssel, Gelderland, Utrecht en er is zelfs een standhouder uit Duitsland.

In het centrum, op de Markt staan meer dan 45 kramen waar de boekenliefhebbers naar hartenlust kunnen zoeken naar het boek van hun voorkeur. Er zijn boeken van uiteenlopende onderwerpen te vinden, zoals Geschiedenis, Kunst, Kinderboeken, Nederlandse en Buitenlandse literatuur, Sport en Streekhistorie. Ook is de Historische Vereniging Haaksbergen met een stand present. De boekenmarkt begint om 10.00 en duurt tot 16.00 uur. Er is heel veel keuze en de boeken zijn betaalbaar. Inwoners van Haaksbergen, omliggende plaatsen en toeristen kunnen zaterdag struinen langs de vele stands en op zoek gaan naar de boeken die men nog zo graag wil hebben en wil lezen.

Ook is er een stand met boeken en kunstkaarten van Jan te Wierik waarbij de opbrengst ten goede komt aan een theatervoorstelling op 17 maart 2024 over het leven van Jan te Wierik. Iedereen is welkome om te komen kijken en te komen lezen op deze gezellige boekendag in het centrum van Haaksbergen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant