De Sint komt met zijn Pieten, waaronder enkele glutenvrije, naar Neede. Foto: PR
De Sint komt met zijn Pieten, waaronder enkele glutenvrije, naar Neede. Foto: PR

Sinterklaas neemt de tijd voor Neede

Cultuur

NEEDE - Sinterklaas komt op zaterdag 18 november om ongeveer 14.30 uur aan in Neede. Dit jaar begint de goedheiligman zijn rondgang door Neede op de hoek bij Juwelier Clary en Hondelink Kleur&Interieur.

De Sint en zijn Pieten, waaronder ook weer een aantal glutenvrije Pieten (herkenbaar aan hun schorten), gaan dan onder begeleiding van de Vlearmoesband te voet via de Borculoseweg en de Oudestraat naar ’t Raedhuys. Hier vindt op het balkon de officiële ontvangst van de Sint plaats door burgemeester Van Oostrum van gemeente Berkelland.
Langs de route verzorgt de Needse Gymnastiek Vereniging enkele leuke optredens voor Sint en de Pieten. Na de ontvangst is er voor de kinderen bij Grand Café De Hofmaat ruim de gelegenheid om de Sint een handje te geven en samen met hem en de Pieten op de foto te gaan.

Het gehele programma zal tot circa 16.30 uur duren. De Needse Ondernemers nodigen alle kinderen van Neede en omstreken van harte uit om Sint en zijn Pieten ook dit jaar weer een warm welkom te heten.

Kleurwedstrijd
Net als vorig jaar is er ook nu weer een kleurwedstrijd. De kleurplaten worden verspreid via de basisscholen en het kinderdagverblijf en kunnen tot en met 30 november worden ingeleverd in één van de rode Sintbrievenbussen in het centrum. De drie mooist ingekleurde platen winnen een prijs.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede