Dit jaar geen rennende meute honden in 'jagers' in Ruurlo voor de traditionele slipjacht. Foto: Achterhoekfoto/nl/Johan Braakman. .

Dit jaar geen rennende meute honden in 'jagers' in Ruurlo voor de traditionele slipjacht. Foto: Achterhoekfoto/nl/Johan Braakman. . 

Landerijen en weilanden drassig: Ruurlose Slipjacht afgelast

Cultuur

RUURLO – “Het heeft de afgelopen weken te veel geregend. En ook voor de komende dagen wordt er neerslag verwacht. De bodem van de landerijen zijn daardoor te drassig. Het is daarom niet verantwoord om de Ruurlose Slipjacht, die zaterdag 2 december zou plaatsvinden, doorgang te laten vinden. We hebben afgelopen weekeinde definitief besloten de jacht af te gelasten”, zo liet het Ruurlo Slipjacht Comité afgelopen weekeinde weten.

Door Jan Hendriksen

Slipjacht Comité Ruurlo had in de afgelopen weken al voorzichtig de voorbereidingen getroffen voor de traditionele jacht voor leden van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV). “Door de drassigheid van de landerijen is het te gevaarlijk voor zowel man/vrouw als paard. En ook zouden we de bodem van de weilanden te veel beschadigen. En dat is het laatste wat we willen. We onderhouden al vele jaren namelijk goede contacten met de tientallen grondeigenaren”, aldus het comité.
Het Slipjacht Comité Ruurlo wil graag benadrukken dat men al vele jaren zeer tevreden is met de loyaliteit van alle landeigenaren. Zonder hun toestemming is een dergelijk cultuurhistorisch evenement niet te organiseren. Traditioneel vindt de Ruurlose slipjacht voor de KNJV steevast plaats op de eerste zaterdag van december. Of de jacht nog naar een ander tijdstip begin volgend jaar wordt verplaatst, is nog onduidelijk. De agenda voor de leden van de KNJV staat veelal in die periode vol gepland met dergelijke jachten. In november werden door de vele regenval ook al de slipjachten in Vorden en Barchem afgelast.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit