Elena Bronnikova houdt een lezing bij KunstKring Ruurlo over oude kunst in Siberië. Eigen foto
Elena Bronnikova houdt een lezing bij KunstKring Ruurlo over oude kunst in Siberië. Eigen foto

Lezing Elena Bronnikova over oude kunst uit Siberië

Cultuur

RUURLO – Dr. Elena Bronnikova houdt op vrijdag 23 februari een lezing over oude kunst in Siberië. De lezing is in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo en begint om 20.00 uur. 

Wie aan Siberië denkt, ziet strafkampen, eindeloze berkenbossen, ijskoude en verlaten dorpjes voor zich. Maar met Elena Bronnikova gaan de bezoekers van deze bijeenkomst van KunstKring Ruurlo de kunstschatten van dat onherbergzame oord ontdekken, want onder de eeuwige sneeuw ligt een schatkist aan kunstvoorwerpen te wachten. Bronnikova, dr. in de Russische taal, neemt haar gehoor mee op een virtuele excursie door de zalen van de Hermitage in Sint-Petersburg, waar de grootste verzameling oude kunst uit Siberië wordt bewaard. Ontdek de verhalen achter de inheemse volkeren en kunstvoorwerpen uit vervlogen tijden. Een bijzondere kans om er wat meer over te weten te komen over de objecten uit de zalen van de Hermitage waar niet zo veel mensen komen, maar die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. 

Elena Bronnikova (Novosibirsk, Siberië, derde stad van Rusland) studeerde af aan de universiteit Novosibirsk in de Russische taal, letterkunde en psychologie. Na haar studie werd ze docent aan die universiteit en werkte ze ook als psycholoog. In 1993 kwam ze naar Nederland, omdat haar echtgenoot als doctor in de wiskunde een baan kreeg bij een Nederlandse universiteit. In Nederland geeft Elena Russische les, schrijft artikelen, maakt vertalingen. Ook houdt zij lezingen over de Russische literatuur en vooral over de geschiedenis en cultuur van Siberië. De laatste maanden is zij als geboren en getogen Russin met familie in Rusland, enkele malen in de nationale media geweest – als Ruslandkenner – om te spreken over de oorlog in Oekraïne. 

Kaarten voor deze lezing kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van KunstKring Ruurlo. Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis toegang.

www.kunstkringruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit