In de expositieruimte in De Smidse wordt voor de derde keer een bijzondere kunstexpositie met zo’n 35 schilderijen en beelden georganiseerd. Foto:  Louis Swart Fotografie

In de expositieruimte in De Smidse wordt voor de derde keer een bijzondere kunstexpositie met zo’n 35 schilderijen en beelden georganiseerd. Foto:  Louis Swart Fotografie

Expositie Verre Gezichten Dichtbij zoekt gastvrouwen en -heren

Cultuur

RUURLO – Voor de expositie Verre Gezichten Dichtbij worden enthousiaste vrijwilligers gezocht om de bezoekers te verwelkomen en wegwijs te maken. Verre Gezichten Dichtbij is een bijzondere kunstexpositie in De Smidse, de locatie waar in 2019 de portretten van Mathilde Willink en in 2022 de genomineerde portretten van De Nederlandse Portretprijs waren te bewonderen.

Een 25-tal beeldend kunstenaars laat met zo’n 35 schilderijen en beelden zien hoe je met kunst vluchtelingen een gezicht kunt geven. Nederlandse kunstenaars maken samen met vluchteling-kunstenaars een portret of een beeld. Andere kunstenaars, zowel vluchtelingen als Nederlanders, werken alleen, maar altijd met een vluchteling als ‘model’. Verbinding is een sleutelwoord bij deze expositie. Er ontstaat een band tussen de kunstenaars onderling en hun modellen. Bezoekers van de expositie gaan ervaren hoe kunst verbindt. De website (in ontwikkeling) www.verregezichtendichtbij.nl geeft een goede eerste indruk van wat men ervaart bij een bezoek aan deze expositie.

Gastvrouwen en -heren
De expositie is van 9 mei tot 22 juni dagelijks (behalve op maandag) in De Smidse te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. Gastvrouwen en -heren zijn in teams van twee personen actief van 11.00 tot 14.00 of van 14.00 tot 17.00 uur. Zij ontvangen de bezoekers, verkopen entreekaarten en beantwoorden praktische vragen. Vaak wijzen ze vertrekkende bezoekers ook op wat nog meer een bezoek waard is in Ruurlo, zoals de doolhof, het Liefdespad (ook kunst) en dergelijke. Het is niet nodig om verstand van kunst te hebben. Bij de kunstwerken wordt op informatiepaneeltjes voldoende uitleg gegeven. Als zich voldoende vrijwilligers melden, is men gedurende zes weken ongeveer één keer in de week aan de beurt. Belangstellenden wordt gevraagd zich aan te melden bij Rob Roth, de coördinator vrijwilligers van het organisatieteam, bij voorkeur per e-mail: robroth@xs4all.nl. Men mag ook bellen naar tel. 06-53188732.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant