De cover van de roman Soms sneeuwt het in april van Janneke Siebelink. Foto: PR

De cover van de roman Soms sneeuwt het in april van Janneke Siebelink. Foto: PR

Lezing Soms sneeuwt het in april

Cultuur

RUURLO – Janneke Siebelink, columnist-fictieschrijver, houdt vrijdag 22 maart een bijzondere lezing met de titel Soms sneeuwt het in april. Ze geeft de lezing in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo en ze begint om 20.00 uur.

Het verhaal van Janneke (dochter van schrijver Jan Siebelink) gaat over de lange, inspirerende en uiteindelijk hoopvolle weg tot het schrijven van haar debuutroman Soms sneeuwt het in april (2022). De weg duurde zeven lange jaren.

Siebelink werkte weliswaar altijd al als schrijver in opdracht, maar het schrijven van een roman is een ander verhaal. En vind jezelf maar eens goed genoeg om onder de schaduw van je vader uit te komen. De roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat indringend gaat over identiteit en afkomst. Arjan Peters van het NRC noemde het ‘knap en beheerst geschreven’. Mis deze lezing niet en ontdek het verhaal achter Janneke Siebelinks opmerkelijke prestatie.

Janneke Lidewij Siebelink werd in 1974 geboren in Ede in een huis vol verhalen. Na haar studie aan de Frederik Muller Academie in Amsterdam werkte ze jaren voor de online boekhandel van bol.com waar ze lees.bol.com oprichtte en tal van lezingen en evenementen organiseerde en presenteerde.

Zij interviewde talloze auteurs. Ze schreef over boeken voor onder meer Linda, Margriet, Wendy, KPN en schoof aan bij Tijd voor Max. Ze had ook zitting in de boekenraad van de Volkskrant en in verschillende jury’s (waaronder Write Now!) en interviewde voor de Jonge Jury. Ze schreef voor verschillende families hun familiegeschiedenis op. Op een bijzondere wijze is daar de roman Soms sneeuwt het in april uit voortgekomen. In april 2023 is haar tweede boek uitgekomen: December slaan we even over.

Boekhandel Lovink brengt boeken van Janneke Siebelink mee voor de verkoop. In de pauze en na afloop neemt de auteur de tijd om ze te signeren. Kaarten zijn voor 12,50 euro verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/lezingen. Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis toegang.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant