Er kan een hele tijd worden rondgesnuffeld op Koningsdag in Eibergen en daarnaast kan er met de schippers van Berkelzomp ‘De Snippe’ ook worden gevaren. Foto: PR
Er kan een hele tijd worden rondgesnuffeld op Koningsdag in Eibergen en daarnaast kan er met de schippers van Berkelzomp ‘De Snippe’ ook worden gevaren. Foto: PR

Koningsdag in het teken van Oranjemarkt

Cultuur

EIBERGEN - Huisraad, brocante, boeken, handgemaakte sieraden, lederwaren, gereedschap, lekkers of speelgoed. Het is te zo gek niet bedenken of het is te vinden op de Oranjemarkt in Eibergen. Met bijna tweehonderdzeventig deelnemers, waaronder bijna veertig ‘kinderkleedjes’ rondom de Oude Mattheüs kerk, is het een van de grootste en gezelligste markten in de regio. Een aanrader voor iedereen die er op Koningsdag, zaterdag 27 april, op uit wil.

De markt is tussen 10.00 en 16.00 uur in het centrum van Eibergen en gratis te bezoeken. Rondom het centrum is voldoende parkeergelegenheid. Particulieren, hobbyisten, bedrijven, maar ook verenigingen en stichtingen nemen deel aan de markt. Dat betekent ieder jaar weer een veelzijdig aanbod en een gemoedelijke sfeer. Live muziek op het open podium, maar ook onder andere een demonstratie van dansgroepen.

En als men uitgebreid heeft rondgesnuffeld en tijd over heeft zijn er nog de schippers van Berkelzomp ‘De Snippe’. Zij varen op Koningsdag met groepen over de rivier de Berkel. MEer informatie daarover is te krijgen bij de kraam of in de winkel van het TIP (Toeristisch Informatie Punt) Eibergen aan de Grote Straat.

De Oranjemarkt is al jaren een begrip in Eibergen. De organisatie is in handen van de vrijwilligers van het TIP Eibergen. Voor meer informatie: TI kan men terecht bij (Toeristisch Informatie Punt ) Eibergen, Grotestraat 59, tel. 0545-471911; of via tip@eibergen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant