Ook stofzuigers worden gerepareerd bij Repair Café Berkelland. Foto: PR
Ook stofzuigers worden gerepareerd bij Repair Café Berkelland. Foto: PR

Repair Café Berkelland spaart portemonnee en milieu

Economie

BORCULO - Waarom een apparaat of bot gereedschap afdanken als dat nog gemakkelijk een tweede leven aankan? Het spaart de portemonnee en het milieu wanneer de eigenaar die spullen aanbiedt bij Repair Café Berkelland. De experts daar weten meestal een goede oplossing te vinden door de apparaten te repareren en tafel- en keukenmessen & tuingereedschappen perfect te slijpen. 

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, elektrische gereedschappen en ook het vervangen van horlogebatterijen. Repair Café Berkelland heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en ook nieuwe onderdelen. Verder kan men er terecht voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel-grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen. Het RCB maakt deze weer professioneel scherp.
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken en is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan worden onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag t/m zaterdag via tel. 06-57977625 of e-mail: repaircafeberkelland@kpnmail.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede