De subsidie voor coronacontrole wordt verlengd. Foto: PR
De subsidie voor coronacontrole wordt verlengd. Foto: PR

Subsidie voor check van corona-QR verlengd

Economie

BORCULO - Het lijkt momenteel met corona de goede kant op te gaan. De nieuwe omikron-variant brengt meestal minder lichamelijke klachten en risico’s met zich mee maar wel ligt het dagelijks aantal nieuwe besmettingen nog steeds erg hoog. Daardoor krijgen veel bedrijven en organisaties in het onderwijs, de gezondheidssector en anderen maar moeilijk hun roosters rond: veel werknemers zijn in quarantaine.

Ook burgemeester Van Oostrum is afgelopen week met zijn gezin in quarantaine als hij online de nieuwe subsidieregeling voor de controle van toegangsbewijzen toelicht. Gemeenten krijgen opnieuw geld van het Rijk om horecaondernemers en vrijwilligersorganisaties te ondersteunen die worden getroffen door de coronamaatregelen. Zij zijn verplicht coronatoegangsbewijzen (OR-codes) te controleren.
De subsidieregeling vergoedt de inzet van professionele beveiligers of specifiek opgeleide CTB-hosts. Verenigingen kunnen voor de inzet van vrijwilligers 10 euro per uur ontvangen als stimulans. Ze zijn vrij dit bedrag te besteden, ofwel als tegemoetkoming voor de vrijwilligers of om de clubkas te spekken.
Op zondag 13 februari werden in Berkeland 165 positieve testen gemeld. Rond de 90 procent van de Berkellanders van achttien jaar en ouder is volledig gevaccineerd tegen Covid-19. Er zijn geen ziekenhuisopnames.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede