Tineke Slotman in haar geliefde winkel Boenders Lingerie. Foto: Rob Weeber
Tineke Slotman in haar geliefde winkel Boenders Lingerie. Foto: Rob Weeber

Boenders Lingerie stopt ermee

Economie

EIBERGEN - Tineke Slotman-Boenders (74) geeft er de brui aan. Na 48 jaar in de zaak te hebben gestaan, vindt zij het welletjes. Hoewel ze diep in haar hart het liefst achter de toonbank zou willen blijven staan, hebben corona en de voortdurende digitale ontwikkelingen de doorslag gegeven om te stoppen.

Vader Boenders begon de zaak in 1946, maar werd in 1974 ziek en zodoende nam dochter Tineke de winkel over. “In het begin was het meer een manufacturenzaak, met textielproducten. Lingerie was maar een klein onderdeel ervan. Maar sinds ik het roer overnam, heb ik de focus bijna uitsluitend op lingerie en nachtkleding gelegd.”
Ze gaat het werk zeker missen. “Van jongst af aan wilde ik al verkoopster worden en dat beroep heeft me geen dag verveeld. Iedere dag was zelfs een hoogtepunt, waarbij ik vooral van het contact met de klanten genoot. Daarnaast organiseerde ik modeshows in De Huve en liep ik beurzen af. Maar de komst van het internet was voor mijn geen voordeel. Het directe, telefonische contact met bijvoorbeeld leveranciers ging meer en meer verloren. We hebben ook geen website.”

Na Hemelvaart volgen er kortingsacties totdat de winkel leeg is. Met name de Sloggi-producten voor heren en dames worden afgeprijsd. Een eindtijd staat derhalve (nog) niet vast. Na sluiting komt het pand leeg te staan. “Het is lastig om de winkel van het woonhuis te scheiden, onder meer in verband met sanitaire voorzieningen. Aan de andere kant willen we hier ook niet weg, dus alles verkopen kan ook niet.”

Boenders Lingerie is gevestigd aan de Grotestraat 49 in Eibergen. Sinds kort gelden aangepaste openingstijden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede