De ondernemers die momentel de De Smidse bevolken. Foto: PR.
De ondernemers die momentel de De Smidse bevolken. Foto: PR.

Weer volop bedrijvigheid in winkelstraat De Smidse

Economie

RUURLO – Er heerst momenteel weer volop bedrijvigheid in de winkelstraat De Smidse. Nadat in juli 2019 Fysio Berkelland en in november 2020 Ellen Buitink met haar lekker eten winkel ‘Ellen’s winkel van nu’ zich aan De Smidse vestigden en vorig jaar ook Ronnie en José Harkink met hun Hout & Design winkel heerste was er volop bedrijvigheid in de voetgangers straat. En nu sinds twee weken ook Marjolein Kempers uit Ruurlo haar nieuwe winkel Tiny Beauty aan De Smidse heeft geopend zijn alle panden in de winkelstraat weer bezet.

Door Jan Hendriksen

Want ook in het winkelpand waarin momenteel de expositie Good Looking tot eind juni is te bewonderen en waar KunstKring Ruurlo vanaf begin juli tot eind augustus de expositie ‘De Mens in het Landschap’ houdt, dient er zich naar alle waarschijnlijkheid op termijn er voor dit pand ook weer een potentiële nieuwe exploitant aan.

Anders
Hoe anders was het in augustus 2017 toen deze editie van Achterhoek Nieuws in haar kolommen kopte: ‘Het wordt binnenkort stil in winkelstraat De Smidse’. In de enige voetgangers straat in Ruurlo sloot namelijk in die periode de vestigingen van Zeeman Textiel Supers en de Marskramer haar deuren nadat ook de Ruurlose Diana van der Wolf aan de honderd meter lange winkelstraat in die zelfde periode ook al de deuren van ‘d Jeemz Kinderkleding sloot. 

“Maar hoe anders is het nu vijf jaar later. Het bruist er nu van alle kanten. En daarom organiseren we als ondernemers in de komende weken allerlei acties. En als de nieuwe Boni straks geopend is, zullen die plaatsvinden. Dat is toch prachtig. We hebben onderling goede contacten en dat willen we ook uitstralen. Het is er weer gezellig winkelen in De Smidse”, zo laat een enthousiaste Ellen Buitink weten. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede