Studio 16-eigenaar Estrella Van Liere, chef-kok Jojan Kersbergen (midden) en kok Khaled Sweid. Foto: Rob Weeber
Studio 16-eigenaar Estrella Van Liere, chef-kok Jojan Kersbergen (midden) en kok Khaled Sweid. Foto: Rob Weeber

Culinaire zomer bij Studio 16

Economie

NEEDE - Een klassiek restaurant met zuiver à la carte menu was nooit de droom van Estrella van Liere uit Neede. Zij ambieerde juist een plek waar naast lunch en diner ook mooie, onderscheidende eetmomenten voor een brede doelgroep centraal zouden staan, waar ze de gasten kon meenemen naar nieuwe ervaringen met de wereldkeuken. Die plek werd Studio 16, de studio waar het om (internationaal) eten, drinken en proosten gaat.

Ook deze zomer weer organiseert Studio 16 een aantal culinaire eetmomenten. Op zondag 12 juni bijvoorbeeld was er het ‘Witte Goud Diner’, met vier fantastische aspergegerechten, bereid door chef-kok Jojan Kersbergen, voormalig eigenaar van restaurant Hanninkshof in Usselo. De asperges zijn vers gestoken en afkomstig van de firma Slaghekken uit Bentelo. Dat de eetbeleving een succes werd, blijkt wel uit onderstaande reactie van een van de gasten: ‘Heerlijk gegeten. Wat mijn betreft mag je zulke avonden vaker organiseren. Ik ben dan zeker van de partij.’

Pulled pork als carpaccio
Tijdens Vaderdag, op 19 juni, houdt Studio 16 in samenwerking met Kersbergen en Needenaar Gerco Stellinga van Gerkookt een barbecuebeleving. “Ik ben blij dat Gerco meedoet,” geeft Kersbergen toe. “Ik sta mijn mannetje in de keuken, maar op barbecuegebied kan hij me nog veel leren.” Op die dag staan beide heren op het terras aan de voorzijde, achter de grill. Een van de specialiteiten is het bekende pulled pork dat echter als carpaccio opgediend wordt. Daarnaast worden de gerechten met speciale dressings geserveerd.

Veel potentie
Kersbergen voelt zich thuis bij Studio 16. “Na de verkoop van Hanninkshof begin dit jaar ging ik op zoek naar tijdelijke projecten. Zo kwam ik ook in contact met Estrella die op zoek was naar een chef-kok. Studio 16 is voor mij een bedrijf met veel potentie en een unieke positie in de (lokale) horeca. Het organiseert bijzondere eetmomenten, maar er is ook ruimte voor een goede lunch en dito diner. Daarom sta ik ook enkele avonden per week in de keuken.”

De barbecue-eetbeleving is voor jong en oud en start op 19 juni om 16.00 uur. Meer informatie over evenementen bij Studio 16:

https://studiozestien.nl/evenementen-bij-studio-16-neede/evenementen-bij-studio-zestien-neede/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede