Het WEMA-gebouwtje midden op het perceel. Foto: Rob Stevens
Het WEMA-gebouwtje midden op het perceel. Foto: Rob Stevens

Nieuwbouw aan de Brink in Eibergen

Economie

WEMA op zoek naar nieuw onderkomen

Door Rob Stevens

EIBERGEN - Het is nu nog deels een lege plek op de Brink in Eibergen. Maar daar waar eerst een bank, een slijter en een kantoor gehuisvest waren, komt een complex met ruimte voor (dag)horeca en daarboven negen levensloop bestendige appartementen met een lift.

Als het complex eenmaal is gerealiseerd zal het plein op de Brink helemaal omgeven zijn door bebouwing. Met de herinrichting van het centrum is het parkeren al voor een heel groot deel van de Brink afgehaald. Daardoor is een mooie open ruimte ontstaan in het centrum met plek voor horeca en evenementen.

De bouw van het complex gaat gepaard met de aanleg van dertien extra parkeerplaatsen. In het voorlopige ontwerp zijn deze nu gesitueerd aan de kant van de Grotestraat. Bij de verdere uitwerking van de plannen is ook aandacht voor de Grotestraat, waar de historische gesloten gevelwand met behulp van hekwerk of groen zal worden teruggebracht. Het plan is voorgelegd aan direct omwonenden.

Voor de midwinterhoorngroep Eibergen komt daarmee een einde aan een luxe positie. Zij zullen hun WEMA, ’s Werelds Eerste Midwinterhoorn Atelier, pal naast de HEMA, moeten verlaten. Gerrit Keuper van de midwinterhoorngroep meldt het bouwplan op hun WhatsApp platform. De makelaar heeft hen inmiddels over de plannen geïnformeerd. Keuper bericht op de WhatsApp van de midwinterhoorngroep: “We wisten dat dit er een keer aan zat te komen. Velen denken met ons mee over een passende oplossing. Het zal nog wel even duren voordat er met sloop en bouw begonnen wordt. Maar als iemand een alternatief voor de WEMA heeft of weet, laat het ons vooral weten.”

In de WEMA (www.midwinterhoorngroepeibergen.nl) worden nu midwinterhoorns gebouwd, geblazen en onderwezen. Vanuit die plek maken de blazers zich sterk voor behoud van het immaterieel cultureel erfgoed ‘midwinterhoorn blazen’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede