Patrick Ebbers in zijn nieuwe Welkoop-vestiging in Eibergen. Foto: Rob Stevens
Patrick Ebbers in zijn nieuwe Welkoop-vestiging in Eibergen. Foto: Rob Stevens

Gloednieuwe Welkoop in Eibergen gaat open

Economie

EIBERGEN - De gloednieuwe Welkoop winkel in Eibergen aan de Nijverheidsstraat 10 in Eibergen gaat op vrijdag 23 september open. Ter gelegenheid daarvan geeft eigenaar Patrick Ebbers vrijdag én zaterdag op alle artikelen in de winkel twintig procent korting.

Door Rob Stevens

In de week voorafgaand aan de opening wordt er binnen en buiten nog druk gewerkt. Maar in de winkel zelf is al goed te zien hoe het eruit komt te zien. Patrick Ebbers vertelt dat zijn vestiging één van de eerste voorbeelden is van de nieuwe formule van Welkoop. Ebbers: “Het is ´look and feel´. De winkel heeft door het gebruik van andere kleuren en materialen een frisse uitstraling.”
De nieuwe vestiging is ruim anderhalf keer zo groot als de oude. Het nieuwe pand meet ruim 1300 vierkante meter. De gangpaden zijn daardoor veel breder en de presentatie van artikelen een stuk overzichtelijker. Het assortiment rond tuin, dier en kleding is behoorlijk uitgebreid. Er is meer aandacht voor service. Voor assistentie, advies en de webshop is er nu bijvoorbeeld een afzonderlijk servicepunt, daarvoor hoeft de klant niet meer naar bij de kassa. En bij een aparte balie worden gekochte machines startklaar afgeleverd. Volledig afgemonteerd, inclusief olie en brandstof.

Honden wassen
Nieuw voor de Welkoop is het aparte behandelcentrum waar klanten met hun huisdier terecht kunnen voor het knippen van nagels, de controle van het gebit en het onderhoud van de vacht. Twee para-veterinaire assistentes begeleiden de klanten. Voor honden komt er een zogenaamde dogwash, een aparte ruimte waar klanten hun hond kunnen wassen. Indien nodig wordt assistentie verleend. Wat later in het jaar, maar nog voor het nieuwe groeiseizoen, wordt op het terrein ook nog een kas geplaatst voor een uitgebreider assortiment aan planten. Een team van in totaal tien medewerkers bedient de Welkoop-klanten.
Op het terrein van de ´oude’ Welkoop komt een zorgcomplex van Estinea voor mensen met een verstandelijke beperking. Ebbers vertelt over de historie van de vestiging aan de Beltrumse weg. Daar waar een eeuw geleden een melkfabriek stond. Hoe die vestiging doorgroeide naar een Welkoop, die toen nog onder de ABC viel, de voorloper van ‘For Farmers’. Zijn vader kwam als bedrijfsleider te werken bij de Welkoop. Hij nam de winkel over toen For Farmers de keten afstootte. Patrick Hij heeft nog een oude foto uit die begintijd op zijn kantoor hangen, met een paard en wagen voor het pand.
Buiten is een shovel druk bezig met de voorbereiding van de bestrating voor de parkeerruimte. Veel paard en wagens zullen de nieuwe Welkoop waarschijnlijk niet meer aandoen. De tijden zijn veranderd. Deze Welkoop is klaar voor de toekomst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede