Angela en John Kroon in hun nieuwe zaak. Foto: Mark Ebbers
Angela en John Kroon in hun nieuwe zaak. Foto: Mark Ebbers

John en Angela Kroon openen pelletkachelbedrijf in Groenlo

Economie

Tien jaar ervaring mondt uit in eigen zaak

Door Mark Ebbers

GROENLO - John Kroon begon in 2012 vanuit zijn huis in Eibergen met de in- en verkoop van gebruikte pelletkachels. De inkoop gebeurde aanvankelijk vooral bij dealers door heel Nederland, maar ook in België en Duitsland. Begonnen als hobby, maar het werd allengs drukker. Ook zijn vrouw Angela raakte steeds meer betrokken bij de handel, zij deed en doet vooral de klantcontacten. In de loop der jaren kwam er ook steeds meer de vraag naar nieuwe pelletkachels. Maar daarvoor heb je een showroom nodig. Het idee voor een eigen bedrijf begon zo steeds meer vorm te krijgen en mondde uit in de vestiging van Wij kopen pelletkachels.nl. Afgelopen weekend kon het publiek kennismaken aan de Marhulzenweg 45a in Groenlo.

De reden dat John en Angela in Groenlo zijn neergestreken is vooral dat de gelegenheid zich op het juiste moment voordeed. John: “Dit pand kwam vrij, er zat een showroom in en een magazijn/werkplaats. Bovendien was hier rookafvoer door het dak toegestaan.”
In Zuid-Europa begon het vuurtje van een eigen bedrijf echt te branden, aldus Angela: “We waren dit voorjaar op een beurs in Italië en toen begonnen we zo enthousiast te worden. We zagen daar prachtige merken pelletkachels die wij ook in ons assortiment wilden.” En dat is gelukt. “Wij kopen pelletkachels.nl is officieel dealer van Ravelli en van Edelkamin en daarnaast verkopen we nog drie andere merken nieuwe pelletkachels.”
Naast een showroom met nieuwe kachels is er in het voormalige Anivo-pand ook een werkplaats, waar gebruikte pelletkachels worden gereviseerd voor de verkoop. John: “En net als bij de nieuwe gaan we ook bij de tweedehands voor kwaliteit. We kopen kachels in die we rendabel kunnen opknappen om hun levensduur flink te verlengen.”
De populariteit van pelletkachels heeft volgens John en Angela vooral een vlucht genomen nadat vijf jaar geleden de subsidieregeling in het leven werd geroepen. “Toen werd het echt een hype”, aldus Angela. “Pelletkachels zijn ook gemakkelijker in het gebruik dan een open haard.” John vult aan: “Inderdaad. Ze zijn eenvoudiger te regelen en te temperen. Je hebt gewoon meer controle. Zeker nu je met afstandsbediening en wifi kunt werken. Ook kun je op afstand je kachel ontsteken, zodat het al lekker warm is als je thuiskomt.”
Ze zien dat pelletkachels de laatste jaren niet alleen als aanvullende (sfeer)verwarming worden ingezet, maar ook steeds vaker de functie van hoofdverwarming krijgen. Dan komt er meer bij de installatie kijken, stelt John: “Leidingwerk aanleggen. Zeker als het naast de verwarming ook voor de warmwatervoorziening gebruikt gaat worden, de pelletkachel een hydrofunctie krijgt. Het gaat dan bij de keuze meer om de functionaliteit dan om de gezelligheid en het uiterlijk van de kachel, want die komt dan bijvoorbeeld in de garage of op zolder.”
Naast de inkoop en verkoop van nieuwe en gebruikte pelletkachels houdt Wij kopen pelletkachels.nl zich ook bezig met reparatie, installatie en onderhoud van alle merken pelletkachels en rookkanalen. Bovendien kan men er terecht voor aansluitmaterialen en andere benodigdheden. John en Angela gaan zo voor blijvende klantcontacten, zo testen ze bijvoorbeeld ook jaarlijks de brandveiligheid van de verkochte kachels.


www.wijkopenpelletkachels.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede