Directeuren TRIOS Marc Ottenschot en Erik van Gaasbeek. Foto: Rob Stevens
Directeuren TRIOS Marc Ottenschot en Erik van Gaasbeek. Foto: Rob Stevens

Ingenieursbedrijf TRIOS scoort weer

Economie

NEEDE - In 2016 won het ingenieursbedrijf TRIOS uit Neede de DISCA: de ‘Dutch Industrial Customer Award’, uitgeloofd door het magazine LINK. Dat was toen de toenmalige CEO Hielke Dijkstra er nog de scepter zwaaide. Inmiddels staan Marc Ottenschot en Erik van Gaasbeek al weer een tijdje aan het roer. Onder hun bewind herhaalt de geschiedenis zich. Afgelopen week hoorden zij dat TRIOS wederom tot de vijf genomineerden behoorde voor deze prestigieuze prijs.

Door Rob Stevens

Marc Ottenschot was donderdagavond bij de samenkomst van de vijf genomineerde hightech bedrijven. LINK Magazine stimuleert de samenwerking tussen bedrijven, (semi-)overheid, universiteiten en hogescholen. Het blad publiceert regelmatig interviews met CEO´s van bedrijven. Maar het brengt ook vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen samen rond een thema en doet daar verslag van. En ze loven jaarlijks dus de DISCA award uit.

Ottenschot is trots op de tweede nominatie in een paar jaar tijd die TRIOS nu ten deel valt. Ottenschot: “Helaas hoorden we donderdag dat we niet door gingen naar de twee finaleplaatsen. We moeten het dus doen met de nominatie deze keer, maar dat is ook een heel mooi resultaat. Temeer omdat het een prijs is waarvoor je genomineerd wordt door klanten. Het is een waardering van hen voor je technisch vakmanschap en het feit dat je naar tevredenheid met een technische oplossing komt voor een vraag waarmee ze naar je bedrijf komen. Want dat is wat TRIOS doet: wij ‘ontzorgen’ een bedrijf. Bedrijven komen bijvoorbeeld bij ons met een idee voor een nieuw product. Wij ontwikkelen dan de machine die dat product kan fabriceren. Maar het kan ook zijn dat we zoeken naar oplossingen om handmatige werkzaamheden te automatiseren. Omdat het sneller moet of om de noodzakelijke kwaliteit te verhogen.”

Berkelland heeft meer high-tech bedrijven binnen haar grenzen, bijvoorbeeld Bronkhorst in Ruurlo. Die maken sensoren om gassen en dampen te reguleren. TRIOS maakt voor hen ook toepassingen. Om sensoren goedkoper en makkelijker te monteren en assembleren. Die sensoren worden bijvoorbeeld gebruikt bij de bereiding van ijs, de kunstmatige fabricage van diamant en de fabricage van chips voor computers door ASML.

In het juryrapport van TRIOS staat onder meer: ‘… behaalt dat resultaat door heel creatief tot oplossingen te komen en uit de verschillende opties de beste te kiezen. (…) Heeft dat werk als maar heel weinig andere bedrijven heel goed in de vingers. ...’

Ottenschot is blij met de aandacht die zijn bedrijf ten deel valt met de nominatie. Hij ziet het als een erkenning en waardering voor TRIOS. De DISCA geeft aan dat de klant tevreden is over hoe het bedrijf meedenkt en informatie vertaalt naar een technische oplossing. TRIOS (www.trios.nl) is in Neede gevestigd en heeft zestien werknemers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede