Stadsmanager van Borculo, Herbert te Velthuis. Foto: PR
Stadsmanager van Borculo, Herbert te Velthuis. Foto: PR

Borculo trapt af met een snelle campagne

Economie

Borculo trapt af met een snelle campagne

BORCULO - De energierekeningen zijn schrikbarend gestegen en het einde is nog niet in zicht. Voor ondernemers heeft dit zijn weerslag op het rendement en de liquiditeit. Tijd om in actie te komen. Afgelopen weken hebben er op initiatief van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD) ontbijtsessies met ondernemersorganisaties in diverse Achterhoekse gemeenten plaatsgevonden. Samen met de betrokken ondernemers sparren over energiebesparing, inzet duurzaamheid en hoe AOD hen ondersteuning kan bieden. De uitkomsten hebben interessante en nuttige informatie opgeleverd. Per kern en bedrijventerrein worden er in de komende weken campagnes opgezet. Borculo trapt af!

Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD) ondersteunt en stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen en hun energiekosten structureel te verlagen. Dat is nu urgenter dan ooit. AOD is in de afgelopen periode om tafel gegaan met betrokkenen tijdens ontbijtsessies. “Het is fijn om in gesprek te zijn en te blijven met betrokkenen. Ik kijk terug op zeer nuttige sessies. We slaan de handen ineen om ondernemers doelgericht te helpen hun energiekosten structureel te verlagen en de Achterhoek nog duurzamer te maken“, aldus Jan Straatman, programmamanager AOD.

Snelle campagne
Ondernemers in Borculo snel en praktisch helpen, zodat ze grip krijgen op hun bedrijfskosten met betrekking tot energie en duurzaamheid. Dit is het doel van de campagne in Borculo. Wat kan men verwachten als ondernemer in Borculo? Op 15 en 16 maart worden telefonische consulten georganiseerd en kun je de adviseurs het hemd van het lijf vragen. Dinsdag 28 maart komt het energieteam naar de centrumondernemers in Borculo toe. Wie daar vooraf meer over wil weten kan op 20 maart naar de informatiebijeenkomst komen waarin Herbert te Velthuis (stadsmanager Borculo) en Jan Straatman (programmamanager AOD) alles vertellen over de campagne en verdere mogelijkheden om energie te besparen.

‘Stel het energieteam al je vragen om de energiekosten te verlagen!’, zo klinkt de oproep. Naast de campagnes per kern heeft AOD een uitgebreide kennisbank waar ontzettend veel praktische tips en handvatten gebundeld zijn. Bijvoorbeeld: ‘praktische tips over energiebesparing’, ‘stappenplan DOE-scan bij BCI’, ‘energie besparen door huurder of verhuurder?’ Maar er is meer, bekijk ook eens de subsidies en financiële regelingen.

Ondernemer in Borculo en meteen meedoen met de campagne op 28 maart? Het energieteam komt langs en in no time is duidelijk wat te doen om energie te besparen. Aanmelden kan via https://www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl/berkelland/

www.achterhoek onderneemtduurzaam.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede