Tal van bedrijven, zoals Bronkhorst High-Tech, laten tijdens de Open Bedrijvendag Ruurlo zien waarmee zij aan de weg timmeren. Foto: PR

Tal van bedrijven, zoals Bronkhorst High-Tech, laten tijdens de Open Bedrijvendag Ruurlo zien waarmee zij aan de weg timmeren. Foto: PR

Open Bedrijvendag Ruurlo

Economie

RUURLO – Wie een een kijkje wil nemen in de keuken van meer dan vijftig Ruurlose bedrijven waaronder Bronkhorst High-Tech, Decorsign ICT & Internet, Wewi en Transferpersshop.nl of voor wie op zoek is naar een nieuwe baan of zich oriënteert op een (vervolg)studie, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld een ‘ritje’ willen maken in een 22 meter hoog reuzenrad of virtueel een woningbrand ervaren, is er de Open Bedrijvendag in Ruurlo. Deze wordt gehouden op zaterdag 1 april (geen grap) van 10.30 tot 16.00 uur op de bedrijventerreinen van de Everskamp, Venterkamp en Schansenkamp van Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

De Open Bedrijvendag is bedoeld voor iedereen uit de regio die geïnteresseerd is in de Ruurlose bedrijven maar vooral ook voor klanten en relaties, buurtbewoners, werkzoekenden, scholieren en gezinnen met kinderen. Zo kunnen belangstellenden terecht op onder meer het Onderwijsplein waar scholen zich presenteren en arbeidsmarktintegratie aanbod komt. De brandweer geeft demonstraties waarbij ook VR-brillen worden gebruikt. Er zijn politiehondentrainingen met een pakwerker. Bureau Drugszaken van de politie is met de ‘ondermijning container’ aanwezig en laat zien hoe je een drugslab herkent. Kinderen kunnen zich vermaken met spelletjes en een springkussen. Daarnaast heeft Bronkhorst High Tech een H2-auto (op waterstof) gekocht die zaterdag te bewonderen is. Bij Wewi is het Onderwijsplein ingericht met diverse simulatoren voor het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs. En Transferpersshop.nl zet alles op alles om een mooie preview van het nieuwe pand en de activiteiten te laten zien waarbij een hagelnieuwe transferpers wordt weggegeven door middel van een prijsvraag. “We merken dat alle ruim vijftig deelnemende bedrijven hun stinkende best doen om er een mooie dag van te maken die mede mogelijk wordt gemaakt door maar liefst vijftig vrijwilligers. Bedrijven geven tijdens deze Open Bedrijvendag bezoekers een unieke mogelijkheid een kijkje in de keuken te komen nemen. Sommige bedrijven zijn ook daadwerkelijk in bedrijf. Ze mogen zelf bepalen hoe ze er invulling aangeven. Het belooft in ieder geval boeiend en een gevarieerde open dag te worden. Er zitten echte pareltjes tussen. Veel mensen weten niet wat deze bedrijven doen of wat ze maken. Daar willen we verandering in brengen”, zo laat Hans Lenselink namens de Werkgroep Open Bedrijvendag Ruurlo weten. 

Nevenprogramma
Naast de bedrijfsbezoeken is er een aantrekkelijk nevenprogramma met onder meer een muzikale aankleding van het bekende dweilorkest ‘t Spult uit Zutphen en is er een uitgebreid horecaplein voor een hapje en een drankje waarvan de verzorging in handen van Stichting De Weide bestaande uit de Ruurlose horecaondernemingen De Keizerskroon, De Tapperij, De Naober en Nijenhuis. En het reuzenrad biedt ongetwijfeld een prachtig uitzicht over Ruurlo. Wethouder van Berkelland, Hans van der Noordt uit Ruurlo, opent om 10.30 uur de Open Bedrijvendag officieel bij het 22 meter hoge reuzenrad.

Beach-vlaggen
De ruim vijftig bedrijven die meedoen aan de Open Bedrijvendag zijn te herkennen aan speciale beach-vlaggen. Op verschillende plekken is parkeergelegenheid die duidelijk zijn aangegeven en vrijwilligers van het Ruurlose muziek-, theater- en spektakelfestival Reurpop zijn daar actief als verkeersregelaars. Er zijn meerdere informatiestands met plattegronden. Treintje Bello en golfkarretjes zorgen voor het vervoer van en naar de bedrijven, handig voor mensen die wat minder goed ter been zijn.

Apart kader
De laatste Open Bedrijvendag in gemeente Berkelland werd in 2019 gehouden in Neede. Daarna was het de beurt aan Ruurlo, maar corona gooide roet in het eten. Vandaar dat het evenement nu pas op de agenda staat. De organisatie is in handen van Belangenvereniging Bedrijventerreinen Ruurlo (BVBR). Het initiatief wordt ondersteund vanuit de gemeente Berkelland, Bedrijvenkring Berkelland en de Rabobank. Er zijn in totaal 76 bedrijven gevestigd op de Ruurlose bedrijfsterreinen Everskamp, Venterkamp en Schansenkamp. Daarvan hebben zich er 53 aangemeld voor de open dag, dus een prima deelnamepercentage.
Voor meer informatie kan men kijken op de speciale website.

www.openbedrijvendagruurlo.nl

Ruim vijftig Ruurlose bedrijven doen mee aan de Open Bedrijvendag en zijn te herkennen aan speciale beach-vlaggen. Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede