Niels Noordermeer van Kunstburg. Foto: Rob Weeber
Niels Noordermeer van Kunstburg. Foto: Rob Weeber

Kunstburg opent in Neede

Economie

NEEDE – Langzaam groeit de diversiteit in het winkelaanbod in Neede weer. Dit keer is de kunst-/creativiteitssector de grote winnaar. In april opent namelijk ‘Kunstburg’ de deuren, een off- en online aanbod van teken- en schildersmaterialen en aanverwante artikelen.

Door Rob Weeber

Kunstburg is een familiebedrijf uit Doesburg dat uit hobby in 2008 werd opgericht door schilderes Alma Noordermeer. Het begon als galerie, maar breidde al snel uit met schilderworkshops. Dat wederom leidde tot een vraag naar schilderbenodigdheden die uiteindelijk door zoon Henny werd opgepakt. Als snel was de ruimte te klein en in 2010 werd een ander pand betrokken, gevolgd door een tweede verhuizing in 2014 en een derde in 2018. De wens voor een eigen pand leidde uiteindelijk tot de keuze voor Neede. “Naast de koopwens gaven ook de mogelijkheid tot verduurzaming van het pand, de ligging van het dorp en de beschikbaarheid aan parkeermogelijkheden dicht bij de winkel de doorslag voor de verhuizing hiernaartoe”, legt Niels Noordermeer (44) de keuze voor Neede uit.

Aan het roer staan nu Niels Noordermeer, broer Henny en schoonzus Nienke. “Mijn ouders verrichten nog veel hand- en spandiensten, maar hebben het bedrijf feitelijk aan ons overgedragen,” licht Niels toe. “Onze achtergrond is een unieke mix van opleiding, ervaring en hobby, namelijk techniek (technisch tekenen), archeologie, schilderen en restauratie. Dat sluit mooi aan bij ons productenpalet. Een sterke affiniteit met een product is ook een eis naar onszelf. Als we er alle drie niets in zien, dan nemen we het niet op in het assortiment.“

Breed en diep assortiment
Het assortiment is breed en diep en kent vele grote merken als Talens, Windsor & Newton, Schmincke, Derwent en Old Holland. Meer betaalbare merken zijn er ook, zoals Art Creation, zeer geschikt voor de beginnende kunstenaar en creatieveling. “Ook binnen de grote merken echter bestaat verscheidenheid aan kwaliteit,” legt Noordermeer uit. “Talens bijvoorbeeld heeft studieverf onder het merk ‘Amsterdam’, maar voor de professionele kunstenaar is er het merk ‘Rembrandt’. Het draait onder andere om de hoeveelheid en de kwaliteit van het kleurpigment.”

Goede service
Parallel aan de fysieke winkel heeft Kunstburg sinds 2009 ook een webshop, zowel voor de Nederlandse als de Duitse en Belgische markt. “Beide kanalen versterken elkaar, het is niet zo dat de online activiteiten ten koste gaan van de winkel. Integendeel. Onze klanten bezoeken vanuit heel Nederland onze winkel. Dat zegt iets over onze kwaliteit en onze goede service. Zo bewaken we ook onze online bestellingen voor ze de deur uitgaan. Als een klant bijvoorbeeld een in onze ogen niet logische bestelling plaats, dan nemen we eerst even contact op of dit de bedoeling was.”

Kunstburg opent op
4 april de deuren,
de officiële opening
op 22 april gepland


Naast de verkoop van producten worden er straks ook eendaagse workshops aangeboden, geleid door bevriende kunstenaars of merkambassadeurs van de verschillende leveranciers. Kunstburg opent op 4 april de deuren, maar de officiële opening staat op 22 april gepland. Voor de gehele maand april geldt dat ieder klant bij aankoop vanaf 50 euro een mooi schetsblok cadeau krijgt. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Er is geen koopavond. Voor meer informatie:


www.kunstburg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede