Zondag mocht wethouder Arjen van Gijssel samen met Lisa Nijenhuis de deuren van de stal openen voor de ‘koeiendans’. Foto: PR

Zondag mocht wethouder Arjen van Gijssel samen met Lisa Nijenhuis de deuren van de stal openen voor de ‘koeiendans’. Foto: PR

Wethouder Van Gijssel opent staldeuren van De Weiden voor ‘koeiendans’

Landbouw

BELTRUM/RUURLO – De koeien van melkveehouderij en bezoekboerderij De Weiden aan de Schuurmansweg in Beltrum gingen na een maandenlange winterstop weer heerlijk de wei in voor de inmiddels traditionele ‘koeiendans’. Zondag was de eer aan wethouder Arjen van Gijssel om heel galant de deur open te houden voor de ‘dansende dames’.

Door Jan Hendriksen

Enkele jaren geleden vond van De Weiden burgemeester Joost van Oostrum bereid om de deuren voor de weidegang open te doen. Zondag was het dus de beurt aan de Ruurlose wethouder die samen met Lisa Nijenhuis de deuren van de stal opende voor de ‘koeiendans’. Onder toezicht van ruim veertig belangstellenden gingen de koeien ‘al dansend’ naar buiten. Ook stond de dag centraal voor de mensen die een koe of kalfje geadopteerd hadden bij Bennie en Monique Weiden via Adopteer een koe. Adopteer een koe en de koeiendans was georganiseerd door Lisa Nijenhuis uit Ruurlo, medewerker bij Melkveehouderij en bezoekboerderij De Weiden. Bennie en Monique Weiden van melkveehouderij en bezoekboerderij De Weiden hadden de weilanden weer goed verzorgd in samenwerking met loonbedrijf Joris Groot Zevert zodat de ‘dames’ weer de heerlijke weidemelk kunnen gaan produceren die men aan Friesland Campina levert. 

Het verzorgen van de koeien is een zeer nauw samenspel tussen de boer Bennie Weiden en werknemer Lisa Nijenhuis, Joris Groot Zevert, Friesland Campina, CRV en De Graafschap Dierenartsen. Iedereen wil een gezonde blije koe en het liefst een koe in de wei. Melkveehouderij en bezoekboerderij De Weiden is een zeer veelzijdig bedrijf waar men terecht kan voor rondleidingen, logeren bij de boer, coachen met paarden en voor detectie, een opkomende hondensport in Nederland.

De koeiendans stond ook centraal voor de mensen die een koe of kalfje geadopteerd hadden bij Bennie en Monique Weiden via Adopteer een koe. Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant