De Meergaarden. Foto Wim Heutink

De Meergaarden. Foto Wim Heutink

Ook Livio zet zich in voor Oekraïne

Maatschappij

BERKELLAND - Net als heel Nederland komt ook Livio in actie voor Oekraïne en haar bevolking. Op verschillende manieren draagt de zorgorganisatie een steentje bijdragen.

“Het is verschrikkelijk wat er gebeurt in Oekraïne. We zijn diep geraakt door de betrokkenheid van onze bewoners, medewerkers en alle hartverwarmende initiatieven vanuit hen, de regio en het hele land. Mede daardoor hebben we gekeken hoe ook wij onze solidariteit kunnen tonen en van betekenis kunnen zijn”, aldus Monique Smeijers, raad van bestuur Livio. 

Onderdak
Zo stelt Livio, in goede samenwerking en afstemming met de gemeente Enschede, appartementen beschikbaar voor het bieden van tijdelijke onderdak aan vluchtelingen uit Oekraïne. “We kijken naar de mogelijkheden binnen onze locaties en doen met elkaar enorm ons best om op korte termijn de beschikbare appartementen gereed te maken voor eventuele nieuwe bewoners uit Oekraïne.”

Vandaag worden de eerste bewoners al bij Livio verwelkomd. Ook heeft de zorgorganisatie een bijdrage geleverd in de vorm van goederen aan de inzamelingsactie van zorgmiddelenleverancier Hartingbank. “Hartingbank heeft zich aangesloten bij een landelijk collectief van leveranciers en zorginstellingen die gezamenlijk spullen inzamelen en met elkaar de zorginstellingen in Oekraïne bevoorraden. Zo komen de spullen die wij beschikbaar stellen ook op de juiste plek terecht. In dit geval de ouderen in Oekraïense verpleeghuizen. Daar werken we natuurlijk graag aan mee.”
Omdat geld noodzakelijk is voor het bieden van levensreddende noodhulp in Oekraïne wil Livio ook een financiële bijdrage leveren. Daarom doneert de organisatie namens iedere bewoner, vrijwilliger en medewerker 1 euro aan Giro555. In totaal een bedrag van 4.890 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant