De sfeer is goed tijdens het drukbezochte volleybal in 2019 bij het Emausspektakel in de Dijkhoek. Foto: Jaime Lebbink
De sfeer is goed tijdens het drukbezochte volleybal in 2019 bij het Emausspektakel in de Dijkhoek. Foto: Jaime Lebbink

Na twee jaar eindelijk weer het Emausspektakel in de Dijkhoek

Maatschappij


DIJKHOEK - Het Emausspektakel is het jaarlijks terugkerende festijn in de Dijkhoek bij Borculo, dat bestaat uit sport, muziek en vooral gezelligheid.
Het spektakel wordt georganiseerd op de velden van de plaatselijke voetbalvereniging DEO. Na twee onderbroken jaren door corona heeft organisator Stichting Vrijetijdsteam Dijkhoek (VTD) een vernieuwd programma samengesteld voor het komende Emausspektakel in het pinkstersweekend op zaterdag 4 en zondag 5 juni.

Het sportfestijn bestaat uit een voetbaltoernooi op zaterdag en zondag en een volleybaltoernooi op de zondag. Het voet- en volleybaltoernooi is vooral bedoeld voor caféteams, vriendenteams, bedrijven, straten, wijkteams of families. Bij het voetbaltoernooi zijn de teams ingedeeld in de prestatieklasse of in de recreatieklasse en wordt er gestreden om de Reinder Pot-bokaal. Het team dat zich het toernooi het sportiefst heeft gedragen krijgt de Wiebe Terwel-prijs overhandigd. De wedstrijden worden geleid door ervaren scheidsrechters en de gezelligheid staat hoog in het vaandel.

Naast het sporten overdag is het na de wedstrijden volop feest op het veld. Er zijn diverse drank- en eetkraampjes aanwezig langs de velden en voor de kinderen is er een springkussen. Dit jaar is de opzet iets veranderd ten opzichte van de vorige jaren. Het gehele festijn wordt nu het hele weekend, na de wedstrijden, gewoon bij vv DEO afgewerkt. Dat betekent twee dagen, naast het voetbal en volleybal, volop muziek in een grote tent op de velden van Sportpark Dijkhoek.
Zaterdagmiddag is er eerst een DJ te horen met vanaf 20.00 uur niemand minder dan rasartiest Arjon Oostrom als live act. Hij is onder andere bekend van de hits VrijMiBo, Pure Verleiding en met zijn hit Zakka, Zakka krijg je gelijk weer zin in de zomer. Zondag draait DJ Christo zijn plaatjes en luidt Wahnsinn vanaf 18.00 uur de feestavond in. Met dik zeshonderd shows achter de kiezen mag Wahnsinn zich gerust dé ambassadeur van de Duitstalige feestmuziek in Nederland noemen.
Het wedstrijdprogramma, de exacte tijden en de uitslagen staan te zijner tijd op de speciale website.

www.emausspektakel.nl

'De Hoeksteen', het sportiefste team tijdens de laatste editie  in 2019 met de Wiebe Terwel prijs. Foto: Jaime Lebbink
'Los Combatientes', winnaars in de prestatieklasse voetbal bij de laatste editie, met de Reinder Pot-bokaal. Foto: Jaime Lebbink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede