Michiel als Mary Miracle. Foto: PR

Michiel als Mary Miracle. Foto: PR

Expositie Mary Miracle bij Galerie KiK

Maatschappij

GROENLO -  Mary Miracle, dé Achterhoekse dragqueen is een begrip in de Achterhoek. Van feesten en partijen tot de festivals in onze mooie streek kun je haar vinden. En nu ook in Groenlo, bij Galerie Kunst in het Koetshuys (kortweg: KiK) alwaar van 27 juni tot en met 12 augustus een expositie over Mary Miracle te zien en te beleven is.

Mary Miracle is het alterego van Michiel Wopereis. De maand juni staat in teken van de Achterhoek Pride. Daarom toont KiK een overzichtstentoonstelling van ruim 10 jaar Mary Miracle. In de expositie word je meegenomen door de jaren heen. Hoe Michiel begonnen is met zijn alterego, van de eerste optredens tot het fenomeen dat hij nu is. De expositie toont een inkijk in de dragqueencultuur, een bijzondere wereld vol glitter, petticoats en make-up. Maar ook de kwetsbare keerzijde van deze bijzondere transformatie is in beeld gebracht. Er worden veel foto’s en video’s getoond met daarnaast enkele van de talrijke kostuums van deze Achterhoekse dragqueen. 

Michiel Wopereis (41) uit Lievelde is leerkracht, dragqueen en trotse inwoner van de Achterhoek. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor diversiteit en inclusie in zijn omgeving. Dat doet hij door deel te nemen aan maatschappelijke projecten zoals de klankbordgroep van Regenbooggemeentes Oost Gelre en Winterswijk en is hij initiatiefnemer en woordvoerder van de eerste Achterhoek Pride. Daarnaast treedt hij regelmatig op in de regio als zijn alterego dragqueen Mary Miracle. 

De expositie is van 27 juni tot en met 12 augustus dagelijks te bezoeken van 14:00 tot 16:00 uur en op afspraak aan de Nieuwestraat 22 in Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede