Op zondag 23 september mogen baas en hond weer samen zwemmen in De Meene. Foto: Jan Hendriksen

Op zondag 23 september mogen baas en hond weer samen zwemmen in De Meene. Foto: Jan Hendriksen

Baas en hond zwemmen slotstuk zwemseizoen De Meene

Maatschappij

RUURLO – Traditiegetrouw zijn de laatste ‘duiken’ van het zwemseizoen bij zwembad de Meene gereserveerd voor honden en hun baasjes. Zondag 25 september is zwembad de Meene nog een keer geopend. Vanaf 11.30 uur zijn honden en hun baasjes welkom om samen een baantje te trekken.

De honden zullen weer flink verwend worden en indien gewenst kan de hond na het zwemmen heerlijk droog geföhnd worden. Uiteraard zal er ook weer een hondenwedstrijd gehouden worden. De winnaar zal worden onderscheiden met de titel ‘Snelste zwemhond van de Achterhoek’. De toegang is voor alle baasjes en supporters gratis, per hond is de entree drie euro. Vanaf 14.00 uur zit het zwemseizoen er definitief op en zal het zwembad winterklaar gemaakt worden. De voorbereiding op het nieuwe jubileumseizoen gaan dan van start. 

Vijftig jaar
Zwembad de Meene bestaat volgend jaar vijftig jaar en dat bijzondere jaar mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. De wens van het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo is om dit jubileum zoveel mogelijk samen met de Ruurlose bevolking te vieren. De Ruurlose bevolking heeft er immers voor gezorgd dat er vijftig jaar geleden met de actie ‘Plons!’ voldoende geld bijeengebracht werd om het zwembad te kunnen bouwen. Het zwembad heeft vijftig jaar later nog altijd een belangrijke functie voor Ruurlo,  maar ook voor vele bezoekers van (ver) daarbuiten. Meer informatie via Facebook en www.zwembad-demeene.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede