Sfeerverlicht rond de vijver van het A.J.G. ter Weemepark. Foto: PR
Sfeerverlicht rond de vijver van het A.J.G. ter Weemepark. Foto: PR

Ter Weemepark doet de verlichting weer aan

Maatschappij

NEEDE - Het A.J.G. ter Weemepark wordt al decennia lang onderhouden door vrijwilligers van de Needse Pluimvee- en Konijnenfokvereniging. Het park, tot 1952 eigendom van de textielfamilie Ter Weeme, vormt met de eendenvijver en het aanliggende hertenkamp een ideaal uitstapje om bijvoorbeeld kleine kinderen met diverse dieren kennis te laten maken.

Vorig jaar zou het 75 jaar geleden zijn dat (het beheer van het park) werd overgenomen. Door corona echter kon dit niet gevierd worden. Daarom wordt dit jaar de vijver weer verlicht met waxinelichtjes en schijnwerpers. Wie in het weekend van 30 september het park ’s avonds bezoekt, waant zich in een feeërieke omgeving. De weerkaatsing van de verlichting in de vijver, omringd door de donkerte van de natuur, zorgen ervoor dat het ‘sprookje van Neede’ weer tot leven komt.

Avondbezoekers van het park aan de Peppelendijk zijn van 30 september tot en met 2 oktober van harte welkom tussen 19.30 en 21.30 uur. Aan het einde van het rondje staat koffie, thee en limonade klaar.

Om ook in de toekomst het beheer van het park te kunnen blijven uitvoeren, komt er een fusie tussen de kleindierenverenigingen van omliggende kernen in Berkelland. Het beheer van het park gaat daarmee uit handen van de Needse Pluimvee- en Konijnenfokvereniging en komt onder een nieuwe stichting, de Stichting A.J.G ter Weemepark. De huidige groep vrijwilligers blijft.
De Needse Pluimvee- en Konijnenfokvereniging is wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers en donateurs. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website.

https://www.npvneede.nl/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede