Marianne Blaauboer Vendrig. Foto: Inge Denekamp
Marianne Blaauboer Vendrig. Foto: Inge Denekamp

Paul Harris Fellow award voor 22 jaar jam maken

Maatschappij

REKKEN/NEEDE - Marianne Blaauboer-Vendrig ontving woensdag uit handen van voorzitter Rob Stevens van Rotaryclub Neede de Paul Harris Fellow Award. Het is een onderscheiding voor mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de samenleving. De onderscheiding bestaat uit een speld en een oorkonde. Club Neede had de onderscheiding voor haar aangevraagd. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de club dat de onderscheiding wordt uitgereikt aan een niet-Rotarian.

Marianne Blaauboer-Vendrig maakt en verkoopt al 22 jaar jam voor het goede doel. De jam maakt ze thuis in Rekken, samen met leden van club Neede en een aantal partners. De jam wordt verkocht op de jaarlijkse jammarkt in Neede, de Molendag in Rekken, in een kraampje voor haar huis aan de Rekkense weg in Rekken en in Eibergen langs het fietspad naar Groenlo op industrieterrein De Kiefte.
In de loop der jaren heeft de jamverkoop duizenden euro’s opgeleverd, waarvan tal van lokale projecten zijn gesteund. De ondersteuning is zeer divers van aard. Zo is dit jaar mede van de jamopbrengst een belevenistafel aangeschaft voor de Haaksbergse vestiging van Cura Twente. Deze instelling biedt alle vormen van begeleiding en hebben een kleinschalige dagbesteding in Enschede en Haaksbergen voor (jong) volwassen mensen met een (verstandelijke) beperking. Maar er is bijvoorbeeld ook een bijdrage toegezegd voor vernieuwing van de skatebaan in Eibergen.
Bij de gelegenheid kreeg Blaauboer-Vendrig twee potten door de voorzitter gemaakte jam. Op het etiket stond een foto van haar met tekst. De pot met blauwe bessen jam symboliseerde de dank van de club voor haar werk.
De pot met aardbeienjam verwees naar de gedachte achter de Paul Harris Award onderscheiding. Paul Harris is de grondlegger van Rotary-International.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant