Afbeelding

Inzameling voor Voedsel- en Kledingbank door Protestantse Gemeente

Maatschappij

EIBERGEN - De Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken houdt een inzameling op dinsdag 4 oktober voor de voedselbank in Lichtenvoorde en voor de kledingbank in Winterswijk.

De inzameling vindt plaats van 10.00 tot 11.30 uur in de consistorie van de Oude Mattheüs in Eibergen. Er staan vrijwilligers klaar om bijdragen in ontvangst te nemen. Om de energiekosten voor de hal in Lichtenvoorde en de stijgende benzinekosten voor de bussen die de pakketten van Lichtenvoorde naar de uitgiftepunten brengen te betalen, kan ook financieel worden bijgedragen. Er staat een collectebus in de consistorie.
Door het stijgen van energiekosten en kosten voor boodschappen gaan er de komende tijd meer mensen hulp bij de Voedselbank kunnen aanvragen. Zo’n aanvraag om hulp kan gedaan worden door de sociale dienst, kerkelijke hulpverleners, maatschappelijk werk enzovoort. Alle producten die in de wekelijkse pakketten belanden zijn afkomstig uit giften van bedrijven, particulieren, acties van scholen, verenigingen en kerken. Wie wil bijdragen kan houdbaar voedsel aanbieden, zoals blikken en potten groente, pakken en blikken soep, koffie en thee, pasta of rijst, et cetera. Ook toiletartikelen zoals shampoo, tandpasta, douchegel en maandverband zijn erg welkom.
Schone, liefst eigentijdse kleding, kan tevens ingeleverd worden, evenals gordijnen, handdoeken en beddengoed, alles verpakt in plastic zakken.
In september bracht de inzameling tien kratten op en in de collectebus zat 200 euro. Voor de kledingbank werden er veel volle zakken gebracht.


www.kledingbankwinterswijk.nl

www.voedselbankachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant