Tijdens Reurlse Winterdag kan iedereen in de Dorpskerk zelf kerstwensen maken en in de kerstboom hangen. Foto: PR

Tijdens Reurlse Winterdag kan iedereen in de Dorpskerk zelf kerstwensen maken en in de kerstboom hangen. Foto: PR

Q-FOTO

Vol programma in de Dorpskerk tijdens Reurlse Winterdag

Maatschappij

RUURLO - Tijdens de Reurlse Winterdag op zondag 11 december staan de deuren van de Dorpskerk bijna de hele dag open. Iedereen is welkom om te genieten van mooie koormuziek, een moment van rust of het maken van kerstwensen voor in de kerstboom.

Zoals gebruikelijk begint de zondag met een kerkdienst om 10.00 uur in de Dorpskerk. De voorganger is ds. Anneke de Hoop, predikant van de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem. Na afloop van de dienst, rond 11.30 uur, wordt er koffie en thee geschonken. Iedereen is daarbij welkom, ook mensen die de kerkdienst niet hebben bijgewoond. Rond 12.00 uur gaan de deuren even dicht omdat de kerk dan wordt ‘omgebouwd’ voor de concerten in de middag en de avond.

’s Middags is de kerk open van 14.00 tot 16.30 uur. Om 14.15 uur en 15.15 uur geeft het Ruurlose koor Schouder aan Schouder twee keer een concert van ongeveer een half uur. In de Ontmoetingsruimte van de Dorpskerk kan men tussendoor luisteren naar kerstmuziek en -verhalen. Ook kunnen bezoekers zelf kerstwensen maken en in de kerstboom hangen. Natuurlijk kan men ook gewoon met elkaar in gesprek gaan.

Projectkoor
Om 19.30 uur begint een uitvoering van ‘Lessons and Carols’. Onder leiding van cantor Dirk Zwart zingt de cantorij, met gastzangers versterkt tot een projectkoor van veertig zangers, kerstliederen. De teksten zijn in het Nederlands, maar de melodieën zijn uit de Engelse traditie. Bezoekers worden regelmatig uitgenodigd om mee te zingen. Gerard Wesselink begeleidt de zang op het orgel. Ds. Anneke de Hoop verzorgt de bijbehorende lezingen.

De entree bij beide concerten is weliswaar gratis, maar er worden wel kosten gemaakt. Daarom wordt aan de bezoekers van de concerten, zowel in de middag als de avond, een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede