De eindkeuring voor beste konijn. Foto: PR
De eindkeuring voor beste konijn. Foto: PR

Spilbroekshow 2023 met 250 konijnen

Maatschappij

NEEDE - In het laatste weekend van januari (zaterdag 28 en zondag 29 januari) houdt de NPV-Neede haar kleindierententoonstelling De Spilbroekshow in sporthal ’t Spilbroek, Bleekenweg 14, in Neede.

Bezoekers kunnen dit keer alleen genieten van konijnen omdat de kippen, eenden en duiven niet welkom zijn vanwege de vogelgriep. De officiële opening van de Spilbroekshow 2023 en de uitreiking van de hoofdereprijzen wordt gedaan door burgemeester Joost van Oostrum.

Harry Ligtenbarg uit Neede demonstreert zijn passie voor het bewerken van hout met het maken van kunstwerken en Appie Pasman uit Ruurlo het ambacht stoelmatten. De jeugd kan zondags een afwasbare tattoo laten plaatsen. Kwekerij De Hofmaat heeft gezorgd voor een groene aankleding van de zaal.

“We zijn als NPV-Neede blij dat we na twee afgelastingen door corona weer een Spilbroekshow kunnen organiseren. Alleen is de opzet bescheiden”, stelt voorzitter Dinant Rohaan. “Er zijn 250 konijnen te bewonderen, groot en klein en in diverse kleuren.” Omdat de NPV-Neede honderd jaar geleden opgericht is, heeft het bestuur besloten om de Spilbroekshow toch door te laten gaan met alleen konijnen. We zullen het gekakel van de kippen, het gesnater van de eenden en het gekoer van de duiven wel missen.”

De NPV-Neede hoopt dat toch veel mensen een kijkje komen nemen bij de Spilbroekshow. De openingstijden zijn zaterdag 28 januari van 10.00 tot 19.00 uur en zondag 29 januari van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede