In het Oekraïens in het Cyrillische alfabet  werden de gasten welkom geheten. Foto: PR

 In het Oekraïens in het Cyrillische alfabet  werden de gasten welkom geheten. Foto: PR 

Oekraïners te gast bij gezelligheidskoor Schouder aan Schouder

Maatschappij

RUURLO – Het gemengde gezelligheidskoor Schouder aan Schouder uit Ruurlo heeft maandagavond 30 januari een aantal, in Ruurlo verblijvende, Oekraïners tijdens hun wekelijkse repetitieavond te gast gehad. 

Dit bezoek is tot stand gekomen naar aanleiding van contacten met de begeleiding van deze groep Oekraïners in Ruurlo. Onder de Oekraïners was er iemand die gek van muziek en zingen was. De vraag was of Schouder aan Schouder iets hem kon betekenen. Probleem daarbij was wel dat hij de Engelse of Duitse taal niet machtig was. Dus was communiceren moeilijk. Daarbij komt dat Oekraïens in het Cyrillische alfabet wordt geschreven. Dus de liedteksten (al dan niet fonetisch) lezen is dan ook erg lastig.

Toch wilde Schouder aan Schouder als koor graag iets voor deze Oekraïners betekenen. Na overleg met de Tapperij (de stamkroeg van het koor), heeft men een gezellige zangavond bij de Tapperij voor hen gehouden. Het koor heeft een uur een mix van hun repertoire voor hen gezongen. Nummers in het Achterhoeks, in het Nederlands en in het Engels. Met name de nummers van The Beatles scoorden goed bij de Oekraïense gasten en werden enthousiast meegezongen. “Daarmee kregen ze een idee van wat wij als koor op maandagavond daar nou altijd aan het doen zijn. De meeste van de Oekraïners in Ruurlo verblijven namelijk ten slotte aan de overkant van de Tapperij in het pand van La Fontaine.

Wie weet durft iemand het aan om te komen zingen. Vanuit het koor is er een welkomstbrief geschreven in het Oekraïens met het Cyrillische alfabet, met dank aan het onvolprezen internet en bij binnenkomst overhandigd”, zo verklaart Betty Thoma namens Schouder aan Schouder. De groep werd vooraf hartelijk ontvangen met koffie en gebak. Een aantal koorleden had speciaal hiervoor namelijk taart gebakken. Ook de koorleden zelf hebben zich dat goed laten smaken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede