Logo Alzheimer Nederland

Logo Alzheimer Nederland

www.Alzheimer-Nederland.nl

Speciale infoavond Alzheimer Trefpunt Berkelland

Maatschappij

NEEDE/REGIO - Bij het Alzheimer Trefpunt Berkelland is er 14 februari een speciale informatieavond, met aandacht voor de mantelzorger bij dementie.

Het Alzheimer Trefpunt Berkelland houdt dinsdag 14 februari een informatieve avond waarin vooral aandacht is voor de mantelzorger bij dementie.  Wanneer er sprake is van dementie bij de partner, een van de ouders, een buurman-of vrouw of andere naaste en men betrokken is bij de zorg voor deze persoon, is men vaak bijna non-stop mantelzorger. Dementie is er altijd, 24 uur per dag en 7 dagen per week. En de zorg wordt er niet lichter op, deze zal alleen maar toenemen. Hoe blijft je dan als mantelzorger dan overeind? Waar kun je hulp vragen? Wat is er voor de naaste aan hulp waardoor de mantelzorger wat ontlast wordt? Wat kan men doen om deze non-stop zorg zowel voor zichzelf als voor z’n naaste met dementie zo goed en ontspannen mogelijk in te vullen? Hoe kan men zo goed mogelijk blijven zorgen, ook en vooral voor zichzelf?

Als gastspreker is deze avond Anita Delsing aanwezig, kwartiermaker Welzijn bij gemeente Berkelland. Zij vertelt meer over de mogelijkheden die mantelzorgers kunnen helpen om de zorg zo goed mogelijk te regelen en de belasting zo laag mogelijk te houden.

Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers, professionals in de zorg en andere belangstellenden. In Berkelland vindt het Trefpunt plaats, elke tweede dinsdag van de maand in Neede.

De toegang is altijd gratis, evenals de koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is altijd welkom en deze avond dus vooral ook mantelzorgers en naasten die belast zijn met de zorg voor mensen met een vorm van dementie. Deze wordt gehouden bij Activiteitencentrum De Meijer, Hessenweg 2 in Neede, van 19.30 tot 21.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur. De toegang is gratis.

www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland/alzheimer-trefpunt-berkelland

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede