Illustratie: PR

Illustratie: PR

Speurtocht naar vrouw die in Eibergen reclamebord wegzette

Maatschappij

EIBERGEN - Een van de betrokken partijen van een conflict in Eibergen is op zoek naar een getuige. Het betreffende voorval speelde zich vorig jaar af op 15 september. De gezochte getuige is een vrouw die een reclamebord verplaatste om een ouder echtpaar te helpen. 

Wat is er gebeurd: het echtpaar gaat met de auto naar het centrum van Eibergen om een paar boodschappen te doen. Het is druk, de kermis wordt opgebouwd. In het centrum rijdt het paar zich vast. De weg is nog niet of niet goed afgezet en het paar moet stoppen voor de vrachtauto van een kermisexploitant, die de laadklep open heeft. Hun voertuig is in een benarde situatie beland. De vrouw stapt uit om rond de auto de afstanden te checken en aanwijzingen te kunnen geven aan haar man, achter het stuur. Dan verschijnt er een jongeman die op luidde toon zijn ongenoegen kenbaar maakt over de ontstane situatie. Wel doet hij met een kompaan even later de klep van de vrachtwagen omhoog, zodat de auto van het paar achter de vrachtwagen langs kan manoeuvreren.
Dat helpt aanvankelijk niet veel omdat de auto dan helemaal vast komt te staan. Dan bemoeit een jongere vrouw zich met het oudere paar en biedt hen een uitweg door een verplaatsbaar reclamebord opzij te zetten. Hun auto past precies door de ontstane ruimte en kan de weg vervolgen.

Aangifte
Enkele dagen later melden twee agenten zich thuis bij het paar: er is aangifte gedaan van vernieling van de laadklep. De bestuurder zou over de laadklep zijn gereden met 1900 euro schade als gevolg. Hoewel het paar de angst flink om het lijf was geslagen door de naar hun zeggen zeer agressieve toon van de ‘kermisklant’ weigeren ze te betalen: ‘we zijn pertinent zeker niet over die klep gereden’, zo stelt de vrouw, die heel graag met de jonge vrouw in contact wil komen. “De aangever heeft tegen de politie gezegd dat hij een getuige heeft, dat mijn man over de laadklep is gereden. Ik hoop dat die vrouw, die ons hielp, heeft gezien hoe het wel is gegaan.”
Inmiddels is het voor haar een erezaak geworden. Enkele weken na het eerste bezoek, komen opnieuw twee agenten om hun verklaringen op te nemen. Het paar staat echter op het punt naar het ziekenhuis te gaan, omdat de man zich niet goed voelt en moet worden onderzocht. Hij wordt opgenomen en overlijdt enkele dagen later aan de gevolgen van griep. “Ik wil niet dat hij als ‘dader’ wordt aangemerkt. Onze verzekering is bereid het geëiste schadebedrag te betalen, maar dat zou betekenen dat mijn overleden man schuldig is terwijl hij niets heeft misdaan. Als echtgenote word ik niet gezien als onpartijdige getuige. Hopelijk wil die jonge vrouw die dat zware reclamebord voor ons wegzette, zich melden.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede